Türkiye'de kaç devlet var!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Nisan 2025'te Halk TV'de sabah programında konuşurken öyle bir cümle kurdu ki, etnisiteyi ayrıştırdı, ayrı ülke gösterdi.
"Manisa'daki Türk belediye başkanını seçiyor, Diyarbakır'daki Kürt belediye başkanını seçemeyecek mi" diyor. Çok tehlikeli.
Ayrıştırma takıntısı, nasıl Türkçeyse artık, "sorun" başlığı altında bir kısım CHP'lilerin zihinlerinin bir tarafında var. Mesele ayrıştırma olunca DEMPKK'lılar en alâ ayrıştırıcılar. Üstelik şu anda el üstünde tutuyorlar, CHP'liler ise itekleniyorlar, hapsediliyorlar.
Özgür Özel Türkiye'yi baştan ikiye böldü. Aklına getirmiyor, Manisa'da da Kürtler oy kullanıyorlar, Diyarbakır'da da oy kullanıyorlar. Ayrı devlet mi var da "Kürtler-Türkler" diye ayırıyor CHP'nin yeni yönetiminin çıkmazı budur.
DEM'ciler şimdi Özgür Özel'in ekibini kıskanırlar mı, diyeyim, yoksa, neticede bizim hizamızda, ister istemez bize tabiî olacaklar, görüşünü dillendirecekler mi, diyeyim
CHP Genel Başkanı bütüncü değil; ayırımcı.
"Kürt kimliği" diye ayrıştırdığınız an, apayrı bir dünyaya girer, insanları birbirinden uzaklaştırırsınız. Dışarıdaki Kütler bile siyasî isteklilerin dışında düşündüklerinde, bütün hayalleri Türkiye'dir. Bunu bizzat DEM'in adamlarından, Abdullah Öcalan'la dostluğu çok öncesine dayanan Ahmet Türk bile söylemiştir. Her seferinde hatırlatırım, ben de Irak'ta Erbil'de Selahattin'de bu yakınlığı, "Türkiye" ile bir olma arzusunu gördüm.
CHP yönetimi Yozgatlı çiftçilerin traktörleriyle gösteri yapmalarından büyük heyecan duydu. Bu protesto, Özgür Özel'in dilinden hiç düşmüyor. 10 traktör sürücüsünün her birine kesilen 993 lira para cezasını bile kendisinin ödeyeceğini söyledi. Mahpus Ekrem İmamoğlu da bu cezayı ödemeyi düşünüyormuş. Özgür Özel, E. İmamoğlu'nu ziyareti sonrası esprili bir dille: "İmamoğlu ile aramızda bir uyuşmazlık çıktı. Bunu son dakika olarak verebilirsiniz. Yozgat'taki çiftçilerin cezalarını benim ödeyeceğimi öğrenmiş. Kardeş payı içerisinde hallettik. Yarısını ben yarısını İmamoğlu üstlenecek." dedi.
CHP'nin en zayıf olduğu illerden biri Yozgat'tır. Çok katı CHP'liler de vardır, ama pek varlık gösteremezler.
Aynı zamanda millî hassasiyetin en yüksek illerden biri de Yozgat'tır. Alparslan Türkeş bile daha önce Adana'dan milletvekili adayı olur ve seçilirken, 12 Eylül 1980 Darbesi'nden sonra henüz MHP açılmışken MHP tabanın 1985'te kurduğu Milliyetçi Çalışma Partisi'nin başında, 1991 genel seçimlerine Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile yapılan seçim ittifakıyla (Kutsal İttifak) Refah Partisi çatısı altında Yozgat'tan milletvekili seçilmişti. Milliyetçi Çalışma Partisi 1993'ta MHP adını aldı. İttifakla girdiği TBMM'de, son milletvekilliği idi.