Türk jet setinin gizli gözdesi: Val d'Isere

Avrupa'ya karın düşmesi ile beraber Türk jet seti de soluğu yurtdışında almaya başladı. Aspen, Courchevel ve Gstaad gibi kayak merkezleri Türkiye'de popüler olsa da Fransa'nın tarihi Val d'Isere kasabası Türk elitlerinin kış aylarında gizli buluşma noktası olmaya devam ediyor. İşte karlarla kaplı kasabaya ziyaretimden anekdotlar...

YABANCI ÜNLÜLERİN DE FAVORİSİ

Bu kış keşfettiğim kayak destinasyonu Prens William, Margot Robbie, Hugh Grant ve ünlü şef Jamie Oliver gibi isimlerin favori kayak merkezi olan Val d'Isere oldu.

Fransa'nın bu meşhur kasabasında 1962'den beri açık olan, 50 milyon Euro'luk yatırımla yenilenmiş olan Club Med'de konakladım. Dünya jet setinin gözdesi kasabanın yamaçlarına kurulmuş otel, Fransız Alpleri'nin eşsiz manzarasına sahip.

Zirveden kaymanız için kolay bir erişim sağlayan otel elektrikli kar bisikletleri gibi yenilikçi aktivitelerin yanında, sıcak açık hava jakuzi keyfi ve gurme lezzetler sunan restoranlarıyla Avrupalı elitlerin buluşma noktası olmuş.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Club Med'in global başkanı Henri Giscard d'Estaing markanın 2024 stratejilerini dinlediğimizde ise alışılagelmiş Club Med lüks anlayışından daha iddialı ve sürdürülebilirlik odaklı bir konumlamayı hedeflediklerini öğrendim.

Keza Güney Afrika gibi iddialı destinasyonlarda yeni oteller geliyormuş.

Avrupalı zenginler kadar Türk sosyetesi arasında da popülerleşen otele vardığımda ise hoşuma giden tesadüf ünlü oyuncu Pınar Altuğ Atacan ve eşi Yağmur Atacan'la karşılaşmak oldu.


Tam bir kayak tutkunu olduğunu öğrendiğim çift Val d'Isere kasabasını meğerse yıllar önce keşfetmiş.

Fransa ve İsviçre Alplerini avucunun için gibi bilen Pınar ve Yağmur kendileri gibi kızları Su'yu da sıkı bir kayakçı olarak yetiştirmiş.

Aynı hafta karşılaştığım diğer ünlü isimler ise oyuncuKubilay Aka veDilan Çiçek Deniz oldu.

Dağ tutkunu iki arkadaş kar motoruyla bölgede bol bol keşif yapmışlar. Yerel lezzetleri deneyimlemişler.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

TEK TİP GÖRÜNÜM

Fransız Alpleri'nin neden tüm dünyaca kayak severler tarafından tercih edildiğine baktığınızda aynı sebepleri Val d'lsere kasabasında da görüyoruz. Alpler sıradağlarının yüksekliği, iklimin yüksek bir kar kalitesi getirmesi ve otellerin bu doğadan en üst seviyede faydalanabilecek şekilde inşa edilmiş olması temel sebeplerin başında geliyor.

Val d'lsere kasabasında kayak pistlerinin yüzde 70'i ideal bir oran olarak 2 bin 500 metrenin üstünde konumlanmış.