Çok yaşa prenses

Galler prensesi Kate Middleton'ın kanser haberi tüm dünyadaki kraliyet ailesi sevenlerini yasa boğdu. Açıklama videosu sosyal medyada izlenme rekoru kırdı. İşte prensesin açıklamasının satır araları...


Saray Çalışanları Yasta

Kate Middleton'ın yaptığı kanser açıklaması, halk arasındaki halihazırda konuşulan dedikodulardan biri olmasına rağmen yine de İngiltere'de şok etkisi yarattı. Birçok İngiliz Kensington Sarayı önüne geçmiş olsun çiçekleri bıraktı. Özellikle saray çalışanlarının video yayını sonrası gözyaşlarına boğulduğu kraliyete yakın isimlerin anlattıkları arasında.
Prenses açıklamasında ne tür bir kanser olduğunu söylemezken iddialar ise mide kanseri olduğu yönünde. Genç bir aile oldukları için çocuklarına durumu anlatmanın ve kabul ettirmenin zaman aldığını belirten Kate, önleyici türde bir tedavi sürecinin başlayacağını ve bu sebeple uzun süre kraliyet görevlerinin yerine getiremeyeceğini söyledi.
Hatta bu sebeple Prens William'ın kuzeni Prenses Beatrice'in sarayda çalışmak üzere göreve çağırılıp bazı etkinliklerde İngiliz Kraliyet'ini temsil sorumluluğu verileceği konuşuluyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Planlı Bir Zamanlama

Kot pantolon ve kazaktan oluşan sade bir kıyafetle aylardan sonra halk karşısına çıkan Kate'in kolye veya küpe takmazken sadece Prenses Diana'ya ait olan nişan yüzüğünü taktığı görüldü.
Kraliyet ailesinin tüm dünyanın kulak kabarttığı bu açıklamayı geçtiğimiz cuma günü yapmasının sebebi ise Paskalya tatilinin başlamasıyla beraber okulların tatile girecek olmasıydı. Bu sayede Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'in açıklama sonrası okul arkadaşları tarafından oluşabilecek psikolojik yıpranmalardan korunması öngörülmüş.
Aynı sebeplerle Kate ve William'ın 31 Mart'ta St. Paul Katedrali'ndeki geleneksel Paskalya ayinine de katılmaması bekleniyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı