Dubai'de neler oluyor

Deniz üstüne inşa edilen kumarhaneler, bilim kurgu filmlerini anımsatan yepyeni gökdelenler ve tüm dünya ile yarışacak bir gastronomi hayatı... İşte son Dubai ziyaretime dair gözlemlerim.


Milyarderler Kulübü

Dubai'ye bu son ziyaretimde iyice anladım ki şehir gastronomide Londra ve New York ile yarışacak bir seviyeye gelmiş. Sırf 2024 yılında dünyaca tanınan 20 yeni markanın Dubai'de restoran açması bekleniyormuş. Şehirdeki restoranların hizmet kalitesi, mutfak çeşitliliği ve özellikle garsonların İngilizce bilgisi Dubai'nin global bir gastronomi şehri olduğunu bana bir kez daha kanıtladı diyebilirim.


Bu defa en etkilendiğim mekân ise Billionaire Dubai oldu. Las Vegas'taki şovlara taş çıkartacak bir gösteri serisi ile tüm gece boyunca canlı şovlar sergilenen mekânda özellikle patenli dansçıların şovundan etkilendim.
Kırmızı kadife perdelerle kaplı uzun bir koridordan eriştiğim mekân iki farklı sahnesi, yüksek tavanları ve şık giyimli garsonları ile göz alıcıydı. Aynen ismi olan Billionaire gibi gerçek anlamda dünyanın farklı köşelerindeki milyarderleri ağırlayan mekân, İtalyan ve Asya mutfağı esintili menüsüyle de iddialıydı. Şef Batuhan Piatti Zeynioğlu'nun menü seçkisini beğendim.
Masalara mini Ferrari'ler içerisinde getirilen şampanyalar, dansçıların parıltılı kıyafetleri, ateşli ve dumanlı sunumlar ise bu masalsı ortamın tamamlayıcısıydı. Dubai'ye gittiğinizde ziyaret için adres defterinize not edin derim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sağlıklı Yaşam Trendi

Dubai'de trendlerin neler olduğunu araştırırken ülke ekonomisinde yerel kliniklerin ne kadar önemli olduğunu ve dünyadaki yeni kozmetik ve estetik uygulamalarının ilk kez Dubai'de tanıtıldığını öğrendim. Sağlık turizmi için birçok Arap hastanın ülkemize geldiğini biliyordum. Lakin öğrendiğim ilginç bilgi ise Arap hastaların estetik ve saç ekimde Türkiye'yi seçerken diş sağlığında ise kendi ülkelerindeki ve komşu ülkelerdeki klinikleri tercih etmesi oldu.


İşte bu sebeple meğerse Türk diş kliniklerinin gözü uzun süredir Orta Doğu'daymış. Tüm bu bilgileri Dubai'de düzenledikleri basın toplantısında Dentakay diş kliniklerinin kurucularından CEO Onur Akay'dan öğrendim. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da klinik kuran Akay, eşi Dr. Gülay Akay ile gözünü tüm körfez bölgesine dikmiş. 2024 yılında Dubai'de de klinik açacaklarını öğrendiğim Onur Akay "Türkiye sağlık alanındaki marka değerini yurtdışında uygulama yaparak da gösterebilecek güçte. Sağlık ihracatı yanında diğer ülkelerde açılan klinikler de ülkemizin tanıtımına büyük katkı" dedi.