Dany BrIllant: Kendimi Türk gibi görüyorum

Fransa'nın Tunus asıllı ünlü sanatçısı Dany Brillant ile konser verdiği İstanbul'da bir araya geldik. İşte tam bir Türkiye âşığı olan yıldız isimle sohbetimizden anekdotlar...


Türk erkeklerine övgü

1997'den bu yana Türkiye'ye gelen ünlü şarkıcı Dany Brillant ile Piu Entertainment'ın organizasyonunda geçen hafta konser verdiği Zorlu PSM'nin kulisinde buluştuk. Tunus asıllı Fransız sanatçıyı yine dinamik ve İstanbul'da oluşundan dolayı yine heyecanlı buldum.
Ülkemize geldiği bunca yıldan sonra Türkiye'ye dair neler hissettiğini sorduğum Dany Brillant, şöyle yanıt verdi:
"Türkiye'ye kaç kez geldiğimi hatırlamıyorum bile. Her geldiğimde yeni ve güzel şeyler gözlemliyorum. Türk halkının Fransızca şarkıları sevmesi hoş bir karşılık veriyor. Ülkeniz benim gibi farklı kültürlerden kişilere ev sahipliği yapan, etnik zenginliği olan bir ülke. Türk erkeğinin duruşu da kültürünüzü kendime yakın hissettiğim noktalardan biri. Türk erkekleri maskülenliğini koruyor. Bu sebeple kendimi bir Türk erkeği gibi görüyorum."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

YENİ AŞKLARı İNTERNETTE DEĞİL DANS KURSLARINDA ARAYIN

Türk müziği ve müziğin evrensel gücüne dair sohbet ettiğimiz sanatçı, Türk ezgilerine övgüler yağdırırken tam bir Ajda Pekkan hayranı olduğunu belirtti. Süper Star için "Zamansız bir yıldız" ifadesini kullandı.
Global bir sanatçı olarak Filistin-İsrail arasındaki savaşa dair de konuştuğumuz Brillant, "Kendimi mutluluk dağıtmaya adamış bir sanatçı olarak görüyorum. Tüm dünyada yaşananlar her ne kadar üzücü olsa da bir müzik insanının görevi umut ve mutluluk dağıtmaya devam etmek olmalı" dedi.


Müzik kariyeri ve Türkiye'ye dair hayallerinden birinin ise Türk bir prodüktörle oryantal ezgilerin olduğu bir albüm yapmak olduğunu söyledi. Sohbetimizde konuştuklarımız dışında beni etkileyen ise sanatçının sahne performansının yanında seyirciyle olan iletişim gücü ve sahnede verdiği mesajlar oldu.
Aşk ve romantizme dair seyirciyle sohbet eden Brillant, "Yeni aşkları internet ortamında değil, dans kurslarında arayın. En iyi tanışma ortamı online dünyalar değil, müziğin ve dansın olduğu ortamlardır" dedi.
Aralarında oyuncu Birce Akalay ve Arzu Sabancı gibi ünlü isimlerin de olduğu dinleyicileri konser sonuna doğru sahneye alan sanatçı, bir "kadınlar matinesi" ortamı yaratarak tüm kadın hayranlarıyla sahnede uzun süre şarkıları eşliğinde dans etti. Kısacası söyleyebilirim ki 57 yaşındaki sanatçıyı dünya sahnelerinde ve âşık olduğu Türkiye'de daha uzun süre göreceğiz gibi geliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı