Faul var futbol yok

Dünya derbimiz yine harika bir futbol şovuna sahne oldu! İlk 45 dakikada Djiku'nun ceza sahası içerisinde İcardi'ye attığı yumruk dışında konuşulacak pozisyonu olmayan dev derbimizde tarihe geçecek bir penaltı pozisyonu yaşadık. Fenerbahçe yönetimi adalet söylemlerinin altını doldurarak yumruk atılan pozisyonunun penaltı olduğunu açık şekilde ifade etmeli. Yoksa istedikleri adaletin tam olarak bu pozisyonda olduğu gibi kendilerine fayda beklentisi olduğu algısının önüne geçemezler.

İki kadronun toplamı ortalama 400 milyon Euro'yu buluyor ancak biz faulden başka bir şey izleyemedik. Sahada Ziyech, İcardi, Dzeko ve Tadic gibi yıldızlar var ama oyun hikaye! Fenerbahçeli oyuncular gerginlikten bireysel yeteneklerini ortaya koyamadı.

Galatasaray'ın ilk 11'inde Kaan Ayhan ve Zaha beklentileri boşa çıktı. Okan Buruk maça Kerem Demirbay ve Mertens'le başlamayı tercih etti. Fred'ın cezalı olmasının etkisiyle belirlenen bu kadro Galatasaray'ın savunma aksiyonlarını olumsuz etkiledi. Galatasaray orta saha hakimiyetini Fred'in yokluğunda daha net sağlasaydı skor farklı olurdu. Kalitesiz futbol net olarak saha dışında algı yönetmekten başka bir şey üretmeyen yöneticilerin psikolojik etkilerinin eseridir! Kaybetmekten korkanlar asla kazanamazlar.