Güle güle Büyükekşi

Tarihinin en kaotik dönemlerinden birini geçiren Türk futbolu yeni bir döneme giriyor. Yerel seçimlerden sonra ortaya çıkan tablonun ardından Cumhurbaşkanlığı kulislerinde, Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF yönetimi ile sağlıklı bir gidişatın zor olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanmaması, hakemler ile ilgili tartışmalar, sporda şiddet olaylarının artışı ve Fenerbahçe'nin ligden çekilme tartışmaları krizi derinleştirirken, TFF'de liglerin bitimiyle seçim dönemine girmesi ve yönetimin oluşturulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislerde konuşulanlar şöyle: Yeni TFF Başkanı'nın büyük kulüp tecrübesi olacak. Devlet ve siyaset tarafından kabul görecek. Yeni başkan ve ekibi ile TFF'de yerinden oynayan taşların oturtulması ve gerginliği azaltacak şekilde her paydaşın desteğinin alınması gerektiği belirtiliyor.

Başkanlık için adı geçen en güçlü adaylardan biri Mahmut Özgener; 15 yıl önce 3 Temmuz döneminden önceki TFF Başkanı idi. Geçen dönem AKP'nin İzmir adayı olan Özgener, siyaset ve devlet destekli en güçlü aday.

Ahmet Nur Çebi; hem Trabzonlu olması hem de eski Beşiktaş Başkanı olarak öne çıkan isimlerden biri. Çebi'nin ismi Büyükekşi aday olduğunda da geçmişti. TFF'de başkan olursa adil bir yönetim sergileyeceği düşünülüyor.