İnşaat üzerinden prim ödeyenler dikkat!

İnşaat taahhüt işleri ile iştigal eden bir firmayız. İnşaatı biten binalar için SGK'dan ilişiksizlik belgesi almak üzere başvuru yaptık.
Muhasebecimiz, özel bina inşaatlarında asgari işçilik tutarını tamamlayabilmek için şirketimizin ofis bölümünde işe aldığımız bir kişiyi inşaat dosyasından bildirmiş. SGK tarafından yapılan incelemede bu durum tespit edildi ve ofis çalışanımızın sigorta günleri asgari işçilik değerlendirmesinde dikkate alınmadı ve bu çalışanın sigorta günleri ofis dosyamıza aktarıldı. Şimdi bu kişi adına inşaat dosyasından bildirilen günlere ait sigorta primlerini geri alamayacağımızı, bu primlerin kuruma irat kaydedildiği söyleniyor.
Sigorta günleri ofis dosyasına aktarıldığı için ödenen primlerin de ya geri verilmesi ya da ofis dosyamıza aktarılması gerekmez mi
K.ARSLAN
Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanun'un 85. maddesine göre kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar ile bankalar tarafından ihale mevzuatına göre yaptırılan işlerden ve özel nitelikteki inşaat işlerinden dolayı bu işleri yapan işveren tarafından yeterli işçilik bildirilmiş olup olmadığı SGK tarafından araştırılır.
Bu araştırma sırasında kuruma yapılan bildirimlerin, asgari işçiliğe tabi işlerde çalışanlara ait olup olmadığı da incelenir ve fiilen bu nitelikteki işlerde çalışmayanlar adına yapılan bildirimler, asgari işçilik tutarının hesaplanmasında dikkate alınmaz ve bu sigortalıların fiilen çalıştıkları işyerinden bildirimlerinin sağlanması için asgari işçiliğe tabi işyerlerinden yapılan hizmet bildirimleri, gerçek çalışmanın geçtiği işyeri dosyalarına aktarılır.