Ev işlerinde çalışanlar dikkat!

Devamlı olarak ev temizliğine gidiyorum. Ev işlerinde çalışanların ihbar ve kıdem tazminatı hakları var mıdır T. KOÇ
Bu çalışmalar İş Kanunu'nun 4. maddesine göre istisnalar arasında sayıldığından bu çalışanların ihbar ve kıdem tazminatı hakkı bulunmamaktadır.
Bir spor kulübünde profesyonel futbolcu olarak 2 yıl çalıştım. İş Kanunu'na göre ne kadar kıdem tazminatı alabilirim
Sporcular 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi değiller. Bu nedenle İş Kanunu hükümlerine göre kıdem tazminatı talep edemezsiniz.
Başka firmadan güzel teklif aldım. İşyerime ne kadar zaman önce ayrılacağımı bildirmem gerekir G.M.
İş Kanunu'na göre, işçi ve işverenlerin iş sözleşmesini feshederken karşı tarafa önceden bildirimde bulunma yükümlüğü bulunmaktadır.
İşyerindeki kıdemi 6 aya kadar olanlar 2 hafta, 6 ayla 1.5 yıl arasında olanlar 4 hafta, 1.5 yıl ile 3 yıl arasında olanlar 6 hafta, 3 yıldan fazla olanlar 8 hafta önceden yazılı olarak sözleşmeyi sona erdireceğini karşı tarafa bildirimde bulunmakla yükümlüdür. Eğer bu sürelere uyulmadan iş sözleşmesi sona erdirilirse karşı taraf bu süreler kadarki ücreti talep edebilir. Bu nedenle işverenin sizden ihbar tazminatı talep etme hakkı vardır. Ayrıca işe başlarken yapmış olduğunuz sözleşmede işi haklı bir neden olmaksızın bırakmanız halinde herhangi bir cezai şart konulmuş ise örneğin sizi eğitime göndermiş bunun masrafını işveren karşılamış ise bu yapmış olduğu masrafları aradan makul bir süre geçmeden işten ayrılmış iseniz sizden yasal olarak talep edebilir.