İleri karakol

TDK'na göre: Keşif ve gözetleme amacıyla sınıra yakın, en uç noktada bulunan birlik. Yani, tampon noktada, kefen boynunda; muhtemel her çatışmanın, çarpışmanın ilk muhatabı olan birliktir, ileri karakol!

Yazımızda bu başlığı kullanmamızın sebebi, eski asker olan bir ağabeyin lütfedip (!) bendenize gönderdiği bir video kaydı.

Sinnen, cismen, -dünyevî- rütbeten önde; benden önce Nurcu, -şu an olmasa da- benden önce, Yeni Asya okuyucusu. Kendisine saygı duyduğum bir insan. Gelgelelim, bu video kaydını göndermesini yersiz buldum. Polemiğe girmek de istemem.

Fakat, anlaşılıyor ki bazı kimselerin; ülkemizdeki bir kısım medyamızın ve bu medyaya mensup yazarlarımızın bizimle uğraşmaları hiç eksik olmayacak gibi görünüyor.

Allah insaf versin.

Söz konusu videonun metninde ifade edildiği üzere, fikir yapısı bakımından farklı iki grup askerin birbirine karşı olan davranışları anlatılıyor, eleştiriliyor; sonunda mesele, gelip, Yeni Asya'ya dayanıyor ve bu olup bitenler kastedilerek, "Yeni Asya niye bir cevap vermiyor" deniyor. Bunları yazmaktan maksadımız, cevap vermek; bir kimseyi muhatap alarak eleştirmek ya da bir olayı ilgili makamlara gammazlamak değildir.

Zaten bu, tarzım olmadığı gibi, vazifem de değil.

Biliyorum ve bilirsiniz ki, dinî millî değerler açısından, birçok "bir"leri, birliktelikleri olan insanlara, birbiriyle uğraşmak yakışmaz.

Anlamaya ve anlatmaya çalıştığım şey, yarım asırdan fazla bir zamandır uluslararası günlük yayın yapan Yeni Asya'nın görev alanı.

Yeni Asya magazin gazetesi değil, asparagas haber yapmaya tenezzül eden bir gazete değil; herkesin okuması istenir, ama herkesin titrine, fikrine göre mavi boncuk verecek; "gele ağam, gidene paşam" diyen bir gazete de değil. Peki, nedir o zaman

Bu gazete, Büyük İslâm Âlimi Said Nursî'nin telif ettiği Risale-i Nur'un medya dünyasındaki nâşir-i efkârı olmanın ardından, okuyucularına, yanıltmayan bir rehber ve âdeta paratoner.

Sonra, her nerede probleme maruz kalmış herhangi bir Nurcu; nerede Bediüzzaman'a, Risale-i Nur'a karşı bir haksızlık, hukuksuzluk varsa veyahut vuku bulursa Yeni Asya inisiyatif alır, onları, Hak namına savunur.

Yurt içinde ya da yurt dışında olması fark etmez.

Yani haksızlığa hukuksuzluğa, baskıya ve baskına karşı tampon olur. Tıpkı ileri karakoldaki askerin, tehlikeyi cansiperâne göğüslemesi gibi...