Yazar, Taksim, Çamlıca ve Kadıköy camilerini İslam'ın toplumsal ilerleme sembolü olarak gösterirken, bu projelere karşı çıkanları 'İslam düşmanı', 'ateist', hatta 'siyonist' olmakla suçlamaktadır. Temel argümanı camilerin barış ve hoşgörü getireceği ancak muhalefeti eleştiri hakkının ötesine taşımaktadır. Dindar siyasetin toplumu 'İslam yanlısı' ve 'İslam düşmanı' olarak keskin biçimde bölmesi, demokrasinin riza ve çoğulluluk ilkesiyle uyumlu mudur?
Kendilerini "laik" gören İslam düşmanı bir kesim yıllar yılı Taksim'e cami yaptırmamak için uğraştı. Hukuku kullanarak, mahkemelerdeki yandaşlarını devreye sokarak uzun yıllar cami yapılmasını engellediler. Şükürler olsun ki Türkiye, azınlıktaki bu çığırtkanları aşarak Taksim'e zarif bir külliye inşa etti. Camiyi inşa eden hayırseveri de gönülden kutluyorum.
Taksim Camii'nden sonra Çamlıca Camii de İstanbul'un Anadolu Yakası'nın sembolü olarak bütün ihtişamı ile yükseldi. İçimizdeki bazı izansız, laik yalakası şerefsizler de bu camiye laf etmeye kalktı. Hangi kesimden olursa olsun bu mabedlerin aleyhinde konuşanları Allah'ın gazabına havale ediyorum. Sırada İstanbul'da ateist laisizmin başkenti olan Kadıköy var.
Sokağın nabzını tutanlar zaman zaman Kadıköy'de oturanlara mikrofon uzatıyor. "Kadıköy'e cami yapılacakmış, ne diyorsunuz" diye soruyorlar. Kimliğinde "İslam" yazan diyeceğim ama artık o da yazmıyor. Kadıköy'de oturan gayrimüslimler "yapılsın" derken İslam düşmanı yobazlar, doğrudan "Yapılmasın" diyor. Kadıköy sahil camiine şiddetle karşı çıkıyorlar.
***
Ben bir gazeteci olarak yaklaşık 40 yıldır kirada oturuyorum. Halen çalışıyorum ve her ay emekli maaşıma ekleme yaparak kiramı ödüyorum. Çamlıca'da bir ara laik zihniyetteki insanlarla aynı sitede oturdum. Yakından tanıyınca bunların ne kadar mendebur olduklarını fark ettim. En küçük insani yaklaşımları yok, İsrail'in katil siyonistlerinden farklı değiller.
Ellerinden gelse inançlı insanları bir kaşık suda boğacaklarına adım gibi emin oldum. Cumhuriyet'in ilk yıllarında "Üç Aliler"in sorgusuz sualsiz insanları idam etmesi ile aynı zihiyete sahipler. İslam'a ve Müslümanlara o kadar düşmanlar ki... Konuşmaya bile tahammülleri yok. Herhangi İslami bir konu açıldığında cin çarpmış gibi oluyorlar.
Bu ateist kesim çoğunlukla CHP'de toplanmış; partiyi kendilerine kalkan edinmişler. CHP'nin sembolik olarak yaptığı başörtüsü açılımlarına bile şiddetle karşı çıkıyorlar. Elebaşları da ağırlıklı olarak emekli subaylar ile eşleri... Bolşevik Rusya'nın cellatları gibiler. O yüzden CHP'nin ikiye bölünüp küçülmesi Türkiye'nin hayrına olacak, önünü açacaktır.

18