Can acıtan yenilgi

Santrforun varsa oyun dengen var... Yoksa oyun her zaman aksak kalıyor. Onuachu'nun varlığı Trabzonspor'da her şeyi değiştirdi. Diğer tüm oyuncular iş yapar hale geldi. Topu tutabilen, rakibe sıkıntı çıkarabilen, yüksek toplarda ciddi hakimiyet sağlayan bir futbolcu olarak maçın dengesini altüst etti. Beşiktaş'ın 'Oyun temposunu kontrol edeyim, pas trafiğini düşürüp, kendi planımı sonra uygularım' düşüncesi, Onuachu duvarına çarptı.
Rebic ve Rashica gibi yeni oyuncular çok etkisiz kaldı. Özellikle oyunun ilk yarısında Beşiktaş o kadar ağır oynadı ki neredeyse tüm isimlerin sahada esner halini görür müyüz moduna geldik.
İkinci yarı; Aboubakar, Muleka ve Masuaku hamleleri biraz kıpırtı yaratsa da Trabzonspor'un Trezeguet hamlesi, Beşiktaş'ın kalesinde üçüncü gol olarak neticelendi. Maçın istatistikleri Beşiktaş'ın lehine. Topa sahip olma oranı neredeyse 31 Beşiktaş tarafında ama skor bunların tersini söylüyor.
Dün akşamki coşkudan ve kazanma isteğinden yoksun performansı Beşiktaş'ın canını çok acıttı. Futbolda her zaman daha çok isteyenler, yüreğini ortaya koyanlar kazanır. Topa değil, oyuna hakim olmak gerekir.