Dijital, e-gazete mi, kâğıt baskı gazete mi

Bir kardeşimiz, "Dijital, e-gazete mi, kâğıt baskı gazete mi daha faydalı" diye sordu. Hizmetleri meşveretle, demokrasi ile, fikir hürriyetiyle yürütenler olarak her meseleyi enine-boyuna müzakere edip, artı-eksilerini ortaya koyduktan sonra karar vermeli.

21. yüzyıla "Dijital Çağ" da deniyor: Akıllı bilgisayar, telefon, akıllı ev, e-devlet, e-ticaret, home-office (işlerin evlerden yürütülmesi), tele-konferans, e-kitap, online dersler, e-gazete, akıllı robotlar, vs... Öyle ise, ilmî ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Zira, "İslâmiyet fünunun seyyidi ve mürşidi ve ulûm-u hakikiyenin reis ve pederidir."1 Ecnebîlerin bugünkü "Medeniyetinde görülen mehâsin ve yüksek terakkiyât-ı sanayi, bunlar tamamen medeniyet-i İslâmiyeden, Kur'ân'ın irşâdâtından, edyân-ı semâviyeden in'ikâs ve iktibas edildiği, Lemeat ile Sünuhat eserlerimde istenildiği gibi izah ve ispat edilmiştir."2

Ancak, e-gazete yanında mutlaka kâğıt baskı gazete, kitap, dergi de olmalıdır. Neden

E-gazeteden nerede, hangi haber, hangi yazı, hangi yorum, hangi araştırma ve makale var; görmek, bulmak zor. Kâğıt baskıyı önce gözden geçirir, nerede ne var görür, okur ve paylaşırız. Çoluk-çocuğumuzla oturup okuyabilir veya onlara tavsiye edip gösterebiliriz.

Kâğıt baskı gücünü hissettirir. Kamuoyunda ve resmiyette varlığımızı tescil ediyor, nazar-ı dikkate alınmasını sağlıyor.

Evet, Yeni Asya büyük bir markadır. Gücünü fikirden, şahs-ı manevîden, Risale-i Nur'un medyadaki dili olmasından; "hak, hürriyet, adalet, meşrutiyetdemokrasi" destansı mücadelesinde zikzaklar çizmemesi ve istikametinden alıyor.