Esila'ya mektup
Esila'ya mektup
ALİ ERKAN KAVAKLI
Değerli Esila,
Konferans esnasında tanıştık ama yeterince sohbet edecek vakit bulamadık. Başka bir okula yetişmek için hemen ayrılmak zorunda ayrıldım. Keşke uzunca sohbet edebilseydik. Soruna daha ayrıntılı cevap verebilirdim.
İnsan nedir, nereden gelip nereye gidiyor Ölümden sonra bizi ne bekliyor
İnsanların tarih boyunca kendisine sorduğu sorular bunlar.
İnsan muhteşem bir eser, beynimiz harika bir öğrenme ve düşünme makinesi. Beyni meydana getiren su, yağ, protein, şeker ve tuz bilinçsiz ama beynimiz bilinçli. Bilinç fizik ötesi bir yetenek ve mucize.
Kulaklarımız frekansı 20 ile 20 bin arasındaki sesleri duyar!
Vücudumuz harika sistemlerle donatılmış: Sindirim, boşaltım sistemleri, kan dolaşımı sistemi, alyuvarların en ücra hücrelere kadar besin dağıtması, akyuvarların bütün vücut hücrelerini tanıması ve mikroplara karşı vücudu savunması
Atomdan galaksilere kadar her şey düzen içinde, kâinattaki düzende en ufak bir kusur yok.
Bir iğne ustasız, bir kitap yazarsız olmaz.
İnsan DNA'sında 25 milyon kitaplık bilgi var. DNA'nın sırlarını çözmek için uğraşan Prof. Francis Colins, DNA'da 3 milyar harf okuduğunu söyler ve ekler:
"Laboratuvarda çalışırken Allah'ın varlığını hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA'nın şifresini çözmek beni Allah'a biraz daha yaklaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Doktorlar onlardan ümit kesmişlerdi ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Allah'ın işi. İnsan genini çözmek bana Allah'ın eserini görme fırsatı verdi. Önemli bir buluş yaptığınızda bilimsel coşku anı yaşarsınız çünkü onu araştırdınız ve keşfettiniz. Keşfettiğim şey, öyle bir şey ki bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip değildi fakat Allah onu her zaman biliyordu."
MEB'in fen bilgisi kitapları DNA'ları yaratan, evrendeki düzeni kuran YARATICI'yı yazmasa da akıl, düzen ve intizam düzenleyen olduğunu düşünür.
Bir resim ressamsız olmaz. Her insan yüzü benzersiz bir resim. Kaldı ki resimler cansız, insan canlı. Hiçbir laboratuvar deneyinde elementler canlandırılamadı. Yediğimiz ekmek, peynir, patates, havuç gibi ölü gıdalar vücudumuzda canlanıyor. Hayat bir mucize. Cansız elementleri canlandıran bir Yüce Kudret var.
Bir bina mimarsız olamaz. İnsan vücudu 100 trilyon hücreden meydana gelir. Hücreler canlı. Vücut binamızı yapan usta çok hünerli.
Parmaklarımız, kalemden daha güzel bir sanat eseri. Parmaklarımız olmasa kalem yazamaz. Kalemin ustası olduğu gibi ellerimizi de yaratan var.
Beynimiz bilgisayardan daha mükemmel bir sanat eseri. İnsan beyni olmasa bilgisayar işe yaramaz. Kediler bilgisayar kullanmaz.
Bilgisayarı mühendisler yapıyor, beynimizi de yaratan bir yaratıcı var.
Ayakkabıyı yapan usta var. Ayaklarımız, ayakkabılardan daha mükemmel. Ayak olmasa ayakkabı bir işe yaramaz. Ayağımızı yaratan yaratıcıya teşekkür borçluyuz.