Ak Parti - Vesayet Odakları - Yabancı Okulları

Ak Parti kurulduğu günden beri dış güçlerin vesayet odakları ile mücadele veriyor. En büyük başarısı, darbeleri önlemesi ve darbecileri yargılatıp içeri attırması.

1980, 1997, 15 Temmuz 2016 darbecileri, yargılandılar ve mahkûm oldular. Darbeci subayların rütbeleri söküldü.

15 Temmuz 2016 en önemli kırılma noktası oldu. Mason locaları, Rotaryen, Lions kulüplerinden organize olan sonra CIA ile iş tutup işlerine gelmeyen iktidarları indiren bu vesayetçiler artık etkisiz.

İktidarı tehdit etmeye devam ediyorlar mı

Evet, ama eskisi gibi yüksek dozda değil ve silahlı kuvvetler içinden devşirdikleri subaylarla değil.

Son örnek, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı'nın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i arayıp müfredatın uygulamasını bir yıl erteleyin demesi. Gezi olayları finansörü Koç Holding yöneticisi Ali Koç ve 5'li çeteyi yanına almaması ilginç.

Bir parti milletin önüne çıkıyor, vaatlerini sıralıyor, halka şunları şunları yapacağım diye söz veriyor, iktidara geliyor, program yapıp halka verdiği sözü hayata geçirmek istiyor.

Bir holding başkanı "bu programı ertele" diyor.

28 Şubat sürecinde TÜSİAD'çılar kesintisiz eğitim, karma eğitim konularında ahkâm kesmişlerdi, alışkanlıkları devam ediyor.

Gazeteci Fuat Uğur yazmamış ama Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolü dışında eğitim yapan ve haksız yollarla mezunlarını YÖS sınavlarına sokup üniversite kazandıran Charles De Goule ve Pierre Loti Liseleri ile ilgili ricalar, telefonlar, şantajlar olabilir.

Ak Parti, 22 yıldır millet iradesiyle savaşan vesayet odakları ile kavga ediyor. Kavga etmek zorunda.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iki Fransız okuluna resti çekti, ya kapatın ya şartlarımıza uyun, dedi.

Sonunda Fransız okullarının bileğini büktü mü

Evet, ama tam olarak değil.

Her şeyden önce mütekabiliyet şartı aranmaksızın Fransızların Türkiye'de okul açması, üstelik Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin almaması ve Bakanlığın denetlemesini kabul etmemesi kabul edilebilir şey değil.

Mezunlarını YÖS sınavlarına sokarak yabancı ülke öğrencilerine tanınan kontenjandan üniversite kazandırması büyük haksızlık.

Her yıl 3 milyondan fazla gencimiz TYT AYT'ye giriyor, üniversite kazanmak için ter döküyor; Fransız okullarının mezunları YÖS kontenjanını kullanarak haksız yere üniversitelerde yer kapıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı derhal soruşturma açmalı, ne kadar öğrencinin haksız olarak üniversitelerde yer kaptığını tespit etmeli ve bir an önce bu haksızlığın önüne geçmeli.

Bakanlıktan yapılan açıklamada okul yetkilileri ile görüşüldü, anlaşmaya varıldı, deniyor.

Dört maddelik anlaşma maddeleri içinde çok iyi noktalar var, bağımsız Türkiye anlayışıyla bağdaştırılamayacak hususlar da bulunuyor.

Maddeleri tek tek ele alalım:

Birincisi; Bakanlık, Fransa'daki Türk öğrencileri için Türkiye'nin okul açabilmesini masaya koymuş, görüşmelere başlanacak, denmiş.