Zindan görevlileri bunun üzerine onu 17 Temmuz tarihinde hastaneye kaldırıyorlar. Hastanede yaklaşık bir hafta tedavi altında tutulması neticesinde sağlık durumunun biraz iyileşmesi üzerine zulüm rejiminin adamları onu yeniden zindana geri götürüyorlar. Yani hukukun suç saydığı her hangi bir fiilinden dolayı değil sadece siyasal tercihlerinden ve görüşlerinden dolayı zindana atılan dolayısıyla "siyasal tutuklu" olarak tanımlanan, 85 yaşına gelmiş ve maruz kaldığı sağlık sorunları sebebiyle sürekli ilgiye ihtiyacı olan bir siyasi lideri özgürlüğüne kavuşturup evine göndermek yerine yeniden zindanda yalnızlığa terk etmeyi tercih etti; sağlık durumunun tekrar kötüleşmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırdılar.
Zulüm rejiminin görevlileri, başta aile efradıyla görüşmesine izin verilmesi olmak üzere açlık grevine başlarken sunduğu taleplerini yerine getirmeyip birkaç gün hastanede tuttu, biraz durumunun düzeldiğine kanaat edince yeniden zindana geri götürdü, durumu kötüleşince tekrar hastaneye kaldırdılar. Sağlık durumuyla ilgili endişeler ise sürüyor.
Ne yazık ki bugün dünyanın her tarafında insanı insan yapan değerleri, hukuku, adaleti ve ahlakî ölçüleri ayaklar altına alan zihniyetin kendini güçlü hissediyor olmasının sebep olduğu muhtelif sorunlarla ve sıkıntılarla karşı karşıyayız.
Raşid El-Gannuşi de İslam dünyasının her tarafında tanınan, fikirleriyle ve çağdaş meselelerle ilgili teşhisleriyle, tespitleriyle öne çıkmış önemli bir şahsiyettir. Kendisiyle İngiltere'de, Tunus'ta, Kuveyt'te, İstanbul'da ve daha başka yerlerde değişik vesilelerle yüz yüze görüştüm; konuşmalarını, sohbetlerini dinledim. Görüşlerinin belki bazılarına iştirak etmeyebilirsiniz. Ancak İslam âleminin önde gelen bir fikir adamı ve dava önderi olarak kendisine sahip çıkılması, maruz kaldığı zulüm ve haksızlığa karşı durulması gerekir.

31