Gazzeliler nasıl bu kadar güzel konuşuyorlar-3 (Kadın konuşmaları)

Bundan önceki iki yazımızda Gazzelilerin güzel konuşma ve hitâbetteki olağanüstü başarılarına dikkat çekmiş, bunun sebeplerini tespît etmeye çalışmış, Kassam Tugayları sözcüsü Ebû Ubeyde ve Filistinli-Gazzeli çocukların konuşmalarından misâller vermiştik. Bilhâssa çocukların konuşmaları hayret vericiydi. Bir de kadınların yürekleri yakan konuşmaları var. Kadınlar zâten fıtraten konuşmada ileridirler. Bir de İsrâil'in bombaları altında çocuklarını, kocasını, anne-babasını kaybetmenin dayanılmaz acısı ve şu anda dünyânın en güçlü Müslüman îmânı bir araya gelince neler olur düşünün. Bu yazımızda Gazzeli hanım kardeşlerimizin bulabildiğimiz konuşmalarını paylaşacağız. Yine konuşmaları numaraladım.

1- Hastânede görevli olarak çalışan bir anne:

"Gürültü yapmayın, ümmet uyuyor. Bu kadar da olmaz. Küçücük çocuklar ölüyor. Yetişemiyoruz. Cesetleri nereye koyacağız bilmiyoruz. Bu akan sizin de kanınız. Sessiz kalıyorsunuz. Bu haramdır. Yazıklar olsun!"

2- İşgâlci İsrâil'in katliam saldırılarında şehit düşen çocuklarının naaşlarının önünde ağlayarak duâ eden Gazzeli anne:

"Yâ Rabbi râzı ol. Elhamdülillâh, Allah yâ Rabbi. Yeter ki sen râzı ol yâ Rabbi. Beni de affet yâ Rabbi. Bana çocuklarımla şehit olmayı nasîp etmediğin için, hayatta kaldığım için üzgünüm. Onlarla gitmediğim için üzgünüm."

'ALLAH'IM ÇOCUKLARIMA YETİŞİP BANA DA ŞEHİT OLMAYI NASÎP ET'

Allah'ım, çocuklarıma yetişip bana da şehit olmayı nasîp et. Firdevs cennetinde de yaşayayım. Mesele değil yavrum, sen Rahmân'la berâbersin. Firdevs içinde yavrum. Hayâtım boyunca hep cennet kuşlarım olsun istedim, Rabbim de çocuklarımı cennet kuşları olarak aldı. Onları küçükken aldı, bir de cennette onlara bakacak kız kardeşleri lisedeyken aldı."

'PEYGAMBERE VE ARKADAŞLARINA VE EBÛBEKİR'E SELÂM SÖYLE YAVRUM'

Allah işlerini kolaylaştırsın canım yavrum. Allah işlerini kolaylaştırsın canım Eyüp. Ona Eyüp adını verdim, sabır ile bilenen Peygamberi'miz Eyüb'ün hikâyesi için. Ben de sabırlıyım yavrum. Problem değil yavrum. Cennette şehitsin. Peygamberin ve arkadaşlarının yanında. Ammar bin Yasser'in yanında, sen onlarla cennettesin yavrum. Peygambere ve arkadaşlarına ve Ebubekir'e selâm söyle yavrum."

3- İsrâil'in hava bombardımanında evlâdını kaybeden Gazzeli anne:

"Yetmedi mi, yetinemediniz mi ey dünyâ! Evlâdım ellerimden kayıp gitti. Çocuklarım nerede, yalvarırım Yetmedi mi, yetinemediniz mi ey dünya! Bu adâletsizlik yetmedi mi Gariban insanlarız. Çocuklarım karınlarını doyurmadan katledildiler. Allah'a yemin olsun ki karınları açken katledildiler."

4- Yavrumun bir parça saçını verin, ne olursunuz!

5- İsrâil'in çocuğunu katlettiği Filistinli annenin feryâdı:

"Canım anneciğim, benden doğum günü için pasta istemişti ona 'savaştan sonra ne istersen yaparım' demiştim. Beni çocuklarımla acıttıkları gibi Allah da onların kalplerini acıtsın. Allah bize yeter. Allah'ım bizi korktuklarımızdan koru. Her hâlimizde bizi muhâfaza eyle. Güç ve kuvvet ancak Allah'a âittir. Allah'ım bu musîbetlerin sevâbını senin katından umuyorum; bundan dolayı beni mükâfâtlandır ve bunun yerine bana daha hayırlı olanı ihsân et. Allah'ım benden çocuklarımı aldın, hükmüne isyân etmem yâ Rabbi. Çocuklarım gitti, annem, çocuklarım gitti." (Bu konuşmayı kucağındaki çocuğunun cesedini öpüp koklayarak, ağlayıp inleyerek yapıyor)

6- İki çocuğunu kaybeden anne:

"Ah kalbim ah! Canım benim, kalk, kalk, emzirme saatin geldi."