Riyad'da goool ve Gazze'de ağıt sesleri

Oyun ve eğlence, soykırım ve ölüm. Evet, 21. yüzyılın hemen başlarında bu kadar keskin bir yol ayrımı-görüntü ve imtihan.

Miladı takvime göre, birkaç gün sonra yeni bir yıl başlayacak. Noel'in izini süren Hıristiyan anlayış, geride bırakılan yılın 'eğlencesine' kendisini kaptırırken, Siyonist Yahudiler Filistin'deki soykırımlarını devam ettiriyor. İslam ülkesi olarak bizim yaptığımız ise, her iki dinin mensuplarına hoş gözükmeme bilinmez, oyun ve eğlencenin de ötesine geçen futbolla, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak 'Süper Kupa' finaliyle yön verme, zirve yaptırma gayreti.

O gayret, bu akşam, bir Arap ülkesi olan Suudi Arabistan'da oynanacak. Bu kadar vahim bir tablo var, ortada. 'Bunun neresi vahim olabilir ki' sorusuna en net cevabı, İslam Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi'nde verilmişti. Hatırlayalım! Gazze'de katliamlarına devam eden İsrail üzerinde baskı kurmak amacıyla, 1967 yılında alınan ambargo benzeri bir kararını, geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bahreyn ile beraber Suudi Arabistan da kabul etmemişti. Bu sonuç, petrol kullanımı, İsrail uçaklarının Arap hava sahasına girmemesi, ilişkilerin dondurulması gibi maddeleri reddetme anlamına geliyor. Kısaca, İsrail'in Gazze'deki soykırıma göz yumulması anlamı taşıyor. Düşünülebilir ki; bu kararla, Süper Kupa'nın ne bağlantısı olabilir ki! Devam edelim

Spor, toplumlar üzerinde sosyoekonomik yönden çok yönlü olarak karşılık bulmaktadır. Küresel güçlerin piyonu olarak Ortadoğu'da, İslam topraklarında soykırımını devam ettiren ve 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne abluka altındaki 21.110 mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizi öldüren ve 55.243 kişiyi yaralayan İsrail terör Teşkilatı. Ve bu süreci protesto etmek bir yana, tek laf etmeyen bir TFF yönetiminden bahsediyoruz.

Bu akşam ise, Süper Kupa'nın finalini soykırımcı İsrail'e ambargoyu onaylamayan Suudi Arabistan'da oynatacak.

Milyonlar bir kez daha 'futbolun' etkisiyle, Gazze'deki katliamı unuturcasına, bir 'uykuya-gaflete' dalacak. Her defasında spor 'uyutur' veya 'uyandırır' derken, bugün o gerçekler karşısında acizliği bir kez daha yaşayacağız anlamına geliyor. Bu söylediklerimizin en açıklayıcı görüntüyü, Anadolu Ajansında (AA) yer alan dünyanın 'iki yüzü' (aa.com.trtrdunyadunyanin-iki-yuzu3093873) başlığı altındaki fotoğraf karesinde görüyoruz.

Anlamak isteyene, haber fotoğrafı o kadar mana ifade ediyor ki; '2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Fransa'yı