Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı

Bugün günlerden Cuma. Müslümanların Bayramı. Hayır düşünüp, hayır konuşmak ve yazmayı umut ederek güne başlamak isterken, şeytani anlayışın boş durmadığına bir kez daha şahit olduk! İşte o an 'Yahudi ve Hristiyanları veli edinmeyin' Ayet'-i Kerimesi ve 'Haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur.' Hadis-i Şerifini hatırladık. Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına 100 gün kaldığı, Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlara tarafsız katılacağı ve eski Fransız basketbolcu Emilie Gomis'in, İsrail'i eleştirdiği paylaşımı nedeniyle 'Paris Olimpiyat Büyükelçiliği' görevinden alındığı, Yunanistan'daki Olympia Antik Kent'inde yer alan Hera Tapınağında, Paris'e götürülmek üzere 33'üncüsü yakılan meşale haberini gördükten sonra, sporun olduğu yerde 'dil, din, ırk' ayrımı olmaz safsatası-yalanıyla bir kez daha yüzleştik. Eski sporcunun Gazze soykırımını eleştirdiği için 'men' edilmesi ırkçılığı, Hera Tapınağı dini temsil etmiyor mu İstanbul'a bu oyunlar bir kez bile verilmezken, neden 3. kez Paris İsminin önünde 'modern' olan oyunların, haçlı ve siyonist anlayışın kurallarını tayin ettiği sporun özüyle bağdaşmayan bir hareket olduğunu anlamak güç değil. Böyle bir hareketin toplumların dini ve kültürel değerleri üzerinde 'tehlike' oluşturduğunu, yazımızın içeriğinde değineceğimiz birkaç örnekle daha iyi anlamış olacağız, sanırım

MEŞALE 'TAPINAKTA' DEĞİL DE

'CAMİDE' YAKILSA NE OLURDU

Dünyanın en büyük spor organizasyonu haline getirilen çıkış yılı 1896 Yunanistan olan, batıl dini ve siyasi bir anlayışın temsil edildiği, kural ve kaidelerinden görmekteyiz. Olimpiyat meşalesinin, her organizasyon öncesi (bu yıl 33. kez) bir tapınakta (Hera isimli) yakılıp ve dünyaya servis edilmesi, Hakk olmayan batıl inanışın misyonerliği değil de ne Şimdi sorum şu; "Paris'e götürülecek Olimpiyat meşalesinin tapınakta değil de camide yakılma kararı alınsa ne olurdu" Ülkemizde yer alan bir grup tarafından 'Eyvah irtica patladı, laiklik elden gidiyor' gibi yaygaralar koparılması kaçınılmaz olurdu, elbette. İslam ile bağdaşmayan sporcuların giyim kuşamından, organizasyonun yapıldığı şehire (İstanbul'a 1 kez verilmezken, niçin 3. kez Paris) kadar, birçok ayrıntıda bunu görmek mümkün. Tabii görmek isteyene!.

İSRAİL'İN GAZZE SOYKIRIMI

OLİMPİYATLARIN NERESİNDE

İsrailli teröristlerin Gazze'de uyguladığı soykırımı 6 ayı geride kaldı. Bu soykırımda, 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 207 Filistinli kardeşimiz şehit oldu.