Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,
Bakanlığınızın bürokratları "Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu" adı altında çeşitli şehirlerde toplantılar yapıyorlar.
İştirakçilere davetler gönderiliyor ve mevzu tebliğ ediliyor.
Sonra işin günü geliyor ve bürokratlarınız salonları tefriş ediyorlar.
Siz de o salonları teşrif ediyorsunuz.
Tanışılıyor, konuşuluyor. Fotoğraflar çekiliyor.
Düşünülüyor, üretiliyor. Yeni irtibatlar kuruluyor.
Ne güzel.
Bu serinin bir programı da 20 Haziran 2025'te Kayseri'de yapılacakmış.
Toplantıda "ticaret ve sözleşme hukuku kapsamında yaşanan sorunlar ile alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri" değerlendirilecekmiş. Önemli bir konu.
Davet yazısına göre Sempozyuma "Yargıtay, Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Bölge Adliye Mahkemesi başkan ve üyeleri, adlî yargı hâkimleri, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), sanayi ve ticaret odası temsilcileri, baro temsilcileri, arabulucular, bilirkişiler ve akademisyenler" katılacakmış.
"Adalet Bakanlığı ... başkan ve üyeleri"nin kimler olduğunu anlayamadık, HSK üyelerinin iştiraki mecburi mi onu da bilemedik, ama çok da önemli değil.
Bölgedeki Üniversitelerin Rektörlüklerine yazılan ve sizin adınıza imzalanan resmî davet belgesine göre Sempozyuma "hukuk fakültesinde görevli tüm akademisyenlerin davetli olduğunun ilân suretiyle duyurulması" istenmiş. Bu da güzel.
Tebliğ yazısında, Sempozyuma "hukuk fakültesi dekanlarının ve üniversite rektörlerinin ayrıca davetli olduğunun bildirilmesi ile ekli davetiyenin kendilerine ayrı ayrı iletilmesi" istenmiş ve "fizikî davetiyelerin ayrıca posta yoluyla gönderileceği" bildirilmiş. Bu da çok iyi elbette.
Ama asıl "katılım sağlayacak kişilere katılım sertifikası düzenleneceğinden" isim ve iletişim bilgilerinin 13.06.2025 tarihi mesai saati bitimine kadar Bakanlığınıza bildirilmesi de istenmiş.
"Katılmak" ile "katılım sağlamak" arasındaki fark nedir tam anlamadık, ama önemli değil.
Katılım sağlamanın yöntemi, ulaşım masrafları gibi hususlar da herhalde çok önemli değildir.