Diğer bir hadîs-i şerîfte de şöyle buyurmuştur: "Herhangi bir kimse abdest alır, abdestini güzel yapar, kalbi ve yüzü ile o iki rekât namaza dönerek iki rekât namaz kılarsa cennet ona vacip olur (cennete hak kazanır)."(Ebû Dâvûd, Salât 162.)
Abdullah İbni Mes'ûd (r.a.) şöyle dedi: "-Yâ Rasûlallah! Hangi amel Allah'a daha sevimlidir" dedim; "-Vaktinde kılınan namaz" buyurdu(Buhârî, Mevâkît 5, Edeb 1, Tevhîd 48; Müslim, Îmân 137-139; Tirmizî, Salât 14, Birr 2; Nesâî, Mevâkît 51.)
Allah'a sevimli olan namazın bize de sevimli olması için Allah'a yalvaralım. "Ya Rabbi! Namazı bize çok sevimli kıl", diyelim daima.
İşte tam da bu hususta Resulullah Efendimiz'in Muaz b. Cebel'e şu tavsiyesindeki duayı daima yapalım:
"Ey Muâz, Allah'a yemin ederim ki, ben seni gerçekten seviyorum. Sonra da ey Muâz, sana her namazın sonunda: "Allâhümme e'ınnî alâ zikrike ve şükrike ve husni 'ıbâdetike: Allahım! Seni anmak, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet (kulluk) etmekte bana yardım et!' duasını hiç bırakmamanı tavsiye ediyorum." (Ebû Dâvûd, Vitr 26; Nesâî, Sehv 60; Tirmizî, Zühd 30; Ahmed, II, 299, V, 245, 247.)
Bu duayı Resulullah Efendimizin (s.a.) Hz. Ali'ye (r.a.), "(Dualarını) genel yap! Genel ile özel, yerle gök arası kadardır" (Kenzu'l-Ummâl, H. no: 3259.) emri gereği "Allâhümme e'ınnâ alâ zikrike... : "Allah'ım! Seni anmak, Sana şükretmek ve Sana güzelce ibadet/kulluk etmekte bize yardım et" diyelim.
Namaz hakkında Rabbimiz şöyle buyurmuştur: "Sana vahyedilen Kitab'ı oku, namazı da dosdoğru kıl! Muhakkak namaz, insanı hayasızlıktan ve münkerden alıkoyar. Allah'ı zikretmek elbette en büyük (ibadet)tir. Allah yaptığınızı biliyor." (Ankebût sûresi 29/45)
Bu âyet-i kerîmenin ilk muhatabı Peygamber Efendimizdir (s.a.), sonra her mümin olan kimsedir.

49