İsrail'e Hamas saldırısı ve Kudüs davası

"Yüreğimin yarısı Mekke'dir, geri kalanı da Medine'dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır."

Üç semavi din için kutsal kabul edilen Kudüs, İslam'ın ilk kıblesidir.

Yıllardır İsrail askerleri Filistin'de çoluk çocuk demeden katliam yapıyordu. Kudüs'ü işgal altında tutan Siyonist güç, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olma teklifinde dahi bulunmuştu.

Yıllar sonra ilk kez HAMAS, İsrail'e sızdı ve hem İsrailli asker ve bazı sivilleri öldürdü, hem de rehin aldı. Bundaki amacı da belli. İsrail zindanlarında yatmakta olan Filistinli vatandaşlarla İsrailli rehinelerin takas yapılması. Harekâtın ismi Aksa Tufanı. Hamas, Gazze'den İsrail tarafına hem roket atıyor, hem de bizzat kendi askerlerini İsrail topraklarına sızdırmayı başardı.

Şimdi başta İsrail olmak üzere tüm dünya, Hamas'ın büyük çaptaki bu saldırılarını istihbaratın nasıl önceden göremediğini tartışıyor. Öyle ya; teknolojinin bu denli geliştiği bir dünyada, Filistin-HAMAS örgütünün İsrail'e sızması ve roketle dövmesi nasıl olabilir

Vurmaya ve işgale alışık olan Siyonist İsrail, bir türlü vurulmayı kabullenemiyor.

Gazze Şeridi'ni Hamas kontrol ediyor. Örgütün silahlı kanadı Kassam Tugaylarının iki gün önce İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu, Gazze sınırına yakın İsrail kentlerinde sürüyor. Filistinli grupların da bölgedeki yerleşim yerlerine girdikleri eğer doğruysa, bu kez İsrail'in ve Netanyahu'nun işi zor.

İstihbarat bu saldırı ve sızmayı nasıl göremedi

Siyonist İsrail şokta. Nasıl olur da HAMAS İsrail'i vurabilir MOSSAD da hikayeymiş.

Baksanıza HAMAS'ın bu denli çaplı hazırlığından haberi bile olmamış. İşin içinde iş arayanlar olacaktır. "Kefereye gün doğdu" diyenler olacaktır. Yaşlı bunak Siyonist Netanyahu, "Öncelikli hedefimiz topraklarımıza giren düşman unsurları temizlemek, saldırıya uğrayan yerleşim yerlerinde güvenlik ve huzuru tesis etmek" dedi. Peki, senin yıllardır Filistin topraklarını işgal etmene ne demeli HAMAS, bu kez İsrail'in nasırına çok kötü bastı. Kassam sözcüsü Ubey'de, tüm Filistinlileri İsrail'e karşı başlattıkları "Aksa Tufanı operasyonuna" katılmaya çağırdı. Savaş, büyüyecek gibi duruyor. Sonucun ne olacağını şimdiden kestirmek güç.

Herzog, uluslararası topluma "Hamas ile müttefiki ve destekçisi İran'ı koşulsuz kınama" çağrısı yaptı. İsrail ordusu boş duracak değil ya.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırı başlatan İsrail'e gün doğdu.

Orta Doğu'nun en büyük istihbaratı, neredesin

HAMAS'ın amacı, savaşı sürdürüp işgal altındaki toprakları kurtarmak ama korkarım bunun zararı Filistin halkına dokunacaktır.