İsrail neden vahşileşti

Sanki içindeki gerçeği herkesin göreceği şekilde ortaya koyan İsrail, kendinin gerçek yüzünü korkmadan meydana çıkardı. Peki neden "Hamas'ın saldırısı" tek başına neden değil, elbet. Buna inanmamızı isteyenlere ard arda sorularım olur. Meselenin boyutuna iyice baktığımızda hedefin gayet açık gözüktüğü ortada.

"ABDİngiltere ortaklığındaki dünya üzerinde yeni senaryoyu" hepimiz artık görüyoruz. İsrail bu yeni senaryonun içinde. Tek başına böyle bir "vahşiliğe" soyunmadığı da açıktır. Başından itibaren "hesapsız yakalanan İsrail" durumu nasıl dönüştürmeye çalışıyor ve "zayıf gözükmek korkusu ile kibrine yenik düştüğü" doğrudur.

Kendinden ve dünyadaki ağından ne kadar emin olmalı ki, kimse "umurunda olmaksızın Gazze'yi yok ediyor." Şimdi "ABD de kendi kamuoyunu oyalamak için" bir sert bir yumuşak tarzı seçmek zorunda kalıyor. Ama açık olan şey, "seçim öncesi bu sorunu nasıl çözeceğini de bilmiyor."

"Küresel ölçekte seslerin yükselişine" bakıldığında da sanki "kontrollü durum" söz konusu gibi duruyor. Mesela aktivist "Greta Thunberg'in sahada gözükmesi" sorulara neden olabilir.

"Küresel savaşlar zinciri içinde İsrail'in katliamları ile Hitler'in soykırım anlayışı arasında bir farkın olmadığını" görüyoruz. Ama "Hitler'in katliamları" sonucunda Almanya parçalandı ve "ABDİngiltere'nin kuklasına" dönüştü, soykırıma maruz kalan Yahudilere ise "İsrail devleti kurularak hediye edildi."

"Şimdiki duruma