AB değerleri balonunu patlatan doktor

Gassan Ebu Sitte toprakları elinden alınmış bir ailenin ferdi olarak Kuveyt'te doğdu. Tıp eğitimi alırken amacını biliyordu. Sürgünde bir öğrenci olarak işgal altındaki kardeşlerinin yaralarını saracaktı. Glasgow Üniversitesi'nde eğitim görerek cerrah oldu. Savaş yaralarının tedavi edilmesi için müfredat hazırlayan ilk Arap doktor oldu. Filistin, Irak, Lübnan, Yemen ve Suriye'de yaralılara elini uzattı.
Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den önce Gazze'ye başlattığı insanlık dışı yaptırımlarından önce Gazze'ye girebildi. İsrail terör devletinin Gazze'de başlattığı soykırımın etkisini azaltmak için ameliyatlara girdi. Bununla yetinmedi, İsrail'in vahşetini dünyaya duyurmak için mikrofon karşısına geçip, dünyaya yaşananları anlattı. Bir konuşmasında Siyonist İsrail'in ameliyat yaparken hastanelerini vurduğunu ve ameliyathanenin çatısının yıkıldığını anlatırken sakinliği ve korkusuzluğu ile dikkat çekti.

Gassan Ebu Sitte, Siyonist İsrail'in işlediği sayısız suçun en büyük şahitlerinden biri olarak şimdi eğitim gördüğü Glasgow Üniversitesi'nin rektörlüğünü üstleniyor. Ancak onun bir numaralı gündemi Gazze olmaya devam ediyor. Gazze'de yaşananları duyurmak için çağrıldığı her etkinliğe giden Gassan Ebu Sitte, demokrasinin, ifade özgürlüğünün, insan haklarının, toplantı ve gösteri haklarının, dünyadaki 'en büyük destekçisi' Avrupa'ya giremiyor. Çünkü Almanya tarafından Avrupa'ya giriş yasağı getirildi. 12 Nisan'da Almanya'ya girmeye çalışan Ebu Sitte havalimanında saatlerce tutulup sınırdışı edildi. Eğer Almanya'ya girebilseydi, Filistin Kongresi'nde konuşmayı planlıyordu. Ancak bu kongrede Alman polisi tarafından başladıktan kısa süre sonra sonlandırıldı.
Gassan Ebu Sitte, Filistin'i anlatmaya devam ediyor. Bu amaçla Fransa Senatosu'ndan konuşma daveti aldığında yola koyuldu. Ancak senatosunda PKK'lı teröristleri bile ağırlayan Fransa, İsrail'in soykırımına bir doktor olarak meydan okuyan Gassan Ebu Sitte'yi ülkeye sokmadı. Gerekçesi Almanya'nın aldığı karar. Filistinli doktor