Riskli binada kira ödemesi

Kiracısı bulunduğumuz binaya riskli yapı raporu verildi ve 90 gün süre tanındı. Bu süre içinde başka ev aradık. Tutacağımız ev için 1.5 ay süre istendi. Bazı bakım işleri nedeni ile 90 gün süre böyle geçti ama ev sahibi bu 90 gününkirasını istiyor. Talep hakkı var mı A.G.

Doğrusu konu istisnai bir durum olmaktan çıkma yolunda. Zira okuyucumun anlattığı olayla artık daha sık karşılaşacağız. Bu konuda elimde verilmiş kararlar yok, ancak bir kiralık gayrimenkul işgal edildiği süre bunun kirasının ödenmesi asıldır. Bu durumda elbette kiracı mağdurdur. Çok kısa bir süre içinde binayı terk etmek mecburiyetindedir.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Özellikle büyük şehirlerimizde öyle 90 gün içinde (üç ayda) keseye ve ihtiyaca uygun ev bulmak mümkün değil. Bulunacak kiralık eve bakım yapılabilecek, hatta teminat gibi bazı giderler gerekecektir. Bu husus kiracı için büyük külfettir ama oturulan evin de bir kirası vardır ve işgal edildiği sürece kira bedeli ödenecektir. Dolayısıyla kabul ettiğim husus, bu depreme dayanıksız raporuna rağmen gayrimenkulde bulunulacak süre için kira bedelinin ödenmeye devam edeceği görüşüdür.