Akışına bırakılan maç

Maç başlamadan İsmail Kartal'ın saha içine gelerek 'çocukça yaptığı' motivasyon konuşmasına şahit olduk. Muhtemelen takımın yarısından fazlası ne söylediğini anlamamıştır ama teknik adamlarının vücut dilinden hadisenin hayli ciddi olduğu sonucunu çıkarmış olmalılar! Beri yandan daha da tuhafı, maçı daha çok kazanmak zorunda olan ev sahibi Fenerbahçe'nin ilk devre topla temasının rakibinden geri olmasıydı: Yüzde 452e yüzde 55!

Haberin Devamı

Yine tuhaftır bu duruma karşın 'kaleci kurtarışı'nda 1'e karşı 9'la Bilal Bayazit rakibi Dominik Livakovic'in önündeydi. Gelin bu yaman çelişkiyi çözün... Ayrıca sürekli 'analiz'den söz eden İsmail Kartal, sezonun neredeyse tamamında 120 dakikada 1 gol atan Edin Dzeko'yu tercih etmişti. Oysa bu maçta da ilk golü atan Mitchy Batshuayi, 50 dakikada bir gol atıyordu sayısal verilere göre. Lakin rakibi analiz ederken takım analizini unutmuş olmalı Fenerbahçe teknik ekibi.

Asıl heyecan kongrede

Şampiyonluk için ipler zaten ellerinde değildi. Onlar da tadını çıkarmaya çalıştı. Üstüne bir de Kayseri oyundan iyice düşünce rahat rahat istediklerini yapmaya başladılar. Ancak böyle söylediysem yoğun bir baskı anlaşılmasın. Sıradan, gerilimi olmayan, ülke vasatında bir maçtı izlediğimiz. Öyle ki, Galatasaray'dan gelen ikinci gol haberiyle tribün de çekldi maçtan. Yani Fenerbahçe de Kayseri de tribün de akışına bıraktı maçı!