Direnişten işgal güçlerine darbeler

Siyonist işgal ordusunun sözcüsü dün yani perşembe sabahı yaptığı resmi açıklamada Gazze'nin Cibaliya bölgesinde 5 askerlerinin direniş güçleri tarafından öldürüldüğünü, 5'i ağır olmak üzere 9 askerlerinin de yaralandığını itiraf etmek zorunda kaldı. Bu açıklamayı yapan işgal ordusu sözcüsü aynı zamanda son üç gün içinde sadece Cibaliya bölgesinde işgal ordusunun hedeflerine yönelik olarak 50 adet RGB füzesi atıldığını dile getirdi.

İşgal ordusunun Gazze'deki askeri kayıplarının çoğunu gizleme yoluna gitmesi sebebiyle "zorunda kaldı" diyoruz. Özellikle paralı asker olarak dünyanın değişik ülkelerinden getirtilenler ve yahudi olmaları sebebiyle sözde "İsrail vatandaşı" kabul edilen dolayısıyla işgal ordusunun "yedek asker" listelerinde göründükleri için göreve çağrılıp da savaşa katılanlardan olan kayıplar işgal ordusunun resmi açıklamalarında zaten hiç verilmiyor. İşgal ordusuna kayıtlı er ve subaylardan ölenlerin cesetlerini ailelerine teslim etmek zorunda olduklarından genellikle açıklasalar da yaralananların sayısını tam ve doğru bir şekilde vermiyorlar. Bu gerçek bizzat siyonistlerin haber kaynaklarında da dile getirildi ve konuyla ilgili haberlerde hastane kaynaklarının verdiği rakamlarla ordu adına yapılan açıklamalarda verilen rakamlar arasında çok büyük bir fark olduğuna, hastanelerde "kalıcı şekilde sakatlananlar" olarak kayda geçirilenlerin sayısının bile ordunun verdiği yaralı asker ve subay sayısının iki katından fazla olduğuna dikkat çekildi.

Ama son günlerde işgal ordusu bazı kayıplarını itiraf etmek zorunda kaldı. Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde Gazze şehrinin de kuzeydoğusunda yer alan ve bölgedeki en kalabalık nüfusa sahip mülteci kampı durumundaki Cibaliya Mülteci Kampı'nda 10 günden beridir devam eden şiddetli çatışmalarda işgal askerlerinin aslında ciddi kayıplar verdiği tahmin ediliyor. İşgal ordusu sözcüsünün 5 askerlerinin öldürülmesi, 5'i ağır 9 askerlerinin yaralanmasıyla ilgili açıklamayı yapmasından bir gün önce Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, kuzey bölgede 12 işgalci askeri pusuya düşürerek öldürdüklerini duyurmuş ve bunlardan bazılarının video görüntülerini yayınlamıştı. Ancak işgal ordusu onlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kassam Tugayları'nın 12 askerin öldürülmesiyle ilgili açıklamayı yaptığı gün işgal ordusu da Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde bulunan askerlerini, Cibaliya'daki çatışmaların şiddetlenmesi sebebiyle çektiğini açıkladı. Zeytun Mahallesi'nde çatışmalar bir hafta sürmüş ve işgal güçleri bu mahallede sivil halka da yoğun bir şekilde saldırıda bulunarak birçok evi yıkmışlardı. İşgalci askerlerin çekilmesinden sonra, saldırılarda yıkılan binaların enkazı altından birçok ceset çıkarıldı. Çünkü işgalci askerler, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerine de saldırdıklarından onlar oradayken enkaz altında kalanların kurtarılması için müdahale imkanı yoktu.