Tatil Valizoğlu

Hey gidi günler hey. Her şey çok güzel olacaktı, heyecanları tavandan sekiyor, umutlarına diyecek yoktu. Şapkadan çıkardıklarını zannettikleri tavşanın güneş ekremi olduğunu anlayınca iş işten, düş düşten geçmişti. Keşke biz yazdıklarımızdan utansaydık da İstanbul bunları yaşamasaydı.

Tatil Valizoğlu ilk kürsüye çıktığında, gömleğini dirseklerine kadar sıyırınca çığlıklar kopmuş, düdüklü tencereler patlamış havai fişekler işinden olmuştu. O derece bir karnaval havası. Gömleğin kolları dirsekte, ayaklar tümsekte kaldı.

31 Martta yerel seçime gideceğiz lakin havada sadece düğünden firar etmiş sönmüş bir sünnet balonu var. Niteliksiz bir sessizlik. Kazanın doğurduğuna inanan nüktedan kitle kazanı kalaylama yarışına girdi. Yalanları göle çalıp "Ya Tutarsa" diyen Cezbettin hoca da bir sahil kasabasında şehrin gurultusundan uzak yaşayacağı, butik oteller bakıyordu.

Bulut vardı lakin yağmur yoktu öyle düşünün canlarım. Fazıl Say'ı bir oy fazla sayan Valizoğlu, onun da pişman olduğunu duyunca piyanonun üzerine yeşil başlı bir mezarlık ibriği kondurdu.

İstanbul depresyondaydı yataktan çıkmıyordu. Eski günlerini özlüyor ne kadar da genç ve güzelmişim diyerek hayıflanıyordu.

Anketler üçe ayrılıyor ikiye katlanıyordu. Anket, Dank et, Zanket. Noktalar virgüllere depar atıyordu. Her şey çok güzel olacaklardan, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaklara varmamıza iki durak kalmıştı.

Valizoğlu var gücüyle ekranlara çıkıyor yok gücüyle tökezliyordu. Bir şey vardı acaba neydi. Kekremsi ya da ekremsi bir tat ama herkes toktu. En son Halk TV'ye çıkıp eski mavallarımı bir sudan geçirir satarım edasıyla bir cümle daha kondurdu. Ve fil, züccaciye dükkânını devren satın almıştı.

İsmail ufakkaya sordu. Birgün gazetesinde bir analiz okudum. Sanılanın aksine AK Parti'ye oy verenler emekliler değil kadınlar. Ne düşünüyorsunuz falan Valizoğlu cevap verdi "Ev kadınları oy veriyor, kadınlar statüsünde demeyelim".