Bekir Bozdağ önce Yerlikaya sonra da Erdoğanla görüştü Erdoğan duruma müdahale etti

"Gizli tanık Serdar Sertçelik'in geçen haftadan bu yana Youtube üzerinden parça parça yayımladığı ses kaydının tamamı ortaya çıktığında şaşıracaksınız. Yargıyla ilgili isimleri istenenler de var. Yakın zamanda görevden alınan bir başsavcı vekilinin ismini de Sertçelik'in söylemesini istiyorlar. O da 'Tanımıyorum ki' diye yanıt veriyor."

Ankara geçen haftadan bu yana Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili Kaplan'ın ikinci adamı olan Serdar Sertçelik'in yayınladığı videoları konuşuyor ve emniyet-yargı koridorlarını yakından takip eden bir isim yazımın girişindeki bilgileri verdi.

Kısaca özetleyelim:

8 Eylül 2023... Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları ve benzeri suçlar işleyen suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçacağı tespit edildi. Kaplan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve tutuklandı. Bu arada oklar İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'ya yöneldi, Kaplan'ın Soylu'ya yakın olduğuna dair haberler kamuoyuna yansıdı.

6 Ekim 2023... Soruşturmayı yürüten Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisi, kamuoyuna yansıyan ve iş insanı Muhammed Sağ'ın kaçırılması eyleminde yer aldığı öne sürülen Serdar Sertçelik'i, Kıbrıs'tan Ankara Esenboğa Havalimanı'na inişinde gözaltına aldı. Yine medyaya yansıyan haberlere göre "Sertçelik gözaltına alınmasıyla birlikte soruşturma genişleyecek" denildi.

Uzatmayayım. Ayhan Bora Kaplan iddianamesi hazırlandı ve mahkemesi başladı. Ancak... "Gizli Tanık" olduğu ortaya çıkan Kaplan'ın ikinci adamı Serdar Sertçelik'in iddialarıyla birlikte dava başka bir yöne evrildi.

Sertçelik özetle
dedi ki:

"Bir şekilde zaten gizli tanık yaratacaklar bu belli. Ben de kabul ettim. Kendimi ve ailemi kurtarabilmek için, benim ve abimin üzerine yıkılacak dosyaları engelleyebilmek için. Daha sonrasında bu ifadeyi kendileri isim isim 'Bu ismi koyalım mı Koyalım. Bu olay böyle olmuş mudur Olmuştur' diye beni baskılarla tehditlerle hiçbir şekilde irademin altında olmayarak 19 sayfalık gizli tanık ifadesi oluşturdular. 'Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Sadık Soylu... Bu isimlerle ilgili bir şablon oluşturulacak. Bunlarla da oturup karşılıklı konuşacağız. Gizli tanık ifadene bunları da ekleyeceksin' denildi. Bu şahıslar eklendiğinde ben nasıl kendimi kurtarabilirim. Bu şahısların isimlerini ben kullandığımda, AK Parti'nin gücü altında nasıl bunları yapabilirim diye anlamaya çalışıyorum. Ortada bir savaş var çünkü kendi içerilerinde. Ne olduğunu anlayamıyorum."

Sonra da ses kayıtlarını yayınladı ve orada bir polis şefinin telkinleri de gündeme geldi. Bu arada iktidar medyasında da şunlar yazılmaya başlandı: "Yeni bir 17-25 Aralık kumpası. Ankara Emniyeti'nde bir grup Erdoğan'a yakın isimlerle ilgili çalışma yapıyor."

Bozdağ, Yerlikaya'dan bilgi istedi

Bu arada bir iddiayı sizinle paylaşayım: "Serdar Sertçelik'in paylaşımlarında ismi geçen AKP Milletvekili Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yla görüştü. Bu konuda nasıl bir çalışma içinde olduklarını sordu. Bakan Yerlikaya'yla görüşmesinden sonuç alamadı. Bozdağ ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan randevu istedi ve durumu anlattı. Erdoğan da duruma müdahale etti."