?Gönlümdeki aday dijital evrende duruyor

Tarih 7 Ocak 2024.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul adayı olarak Murat Kurum'u açıkladı ve Haliç Kongre Merkezi'nde dedi ki: "... Her zaman söylüyorum. Biz siyaseti hayırda ve hizmette bir yarış olarak gördük. Hangi konumda bulunursak, birer AK Parti neferi olarak hepimizin gayesi ülkemize, milletimize ve şehrimize aşkla hizmet etmektir. Bizim siyasetimizde ve geleneğimizde rekabet, isimler netleşince biter ve yerini kolektif dayanışmaya bırakır. Bugünden itibaren hepimizin yegane görevi, ismi açıklanan arkadaşımız için çalışmak, koşturmak, ter dökmek, başarısı için tüm samimiyetimizle, tüm gücümüzle mücadele etmektir. Şimdiye kadar daima bu bilinçle hareket ettik, dava ve yol arkadaşlığımıza gölge düşürmedik."

Bu cümleleri neden kurmuştu Erdoğan Çünkü; AKP İstanbul İl Teşkilatı'nın gönlünden geçen aday ya Tevfik Göksu ya da Osman Nuri Kabaktepe'ydi ve iki isim de Milli Görüş geleneğini temsil ediyordu. Ancak Kurum'un ismi açıklandı. Bu arada İstanbul'da temayül yoklamaları da yapılmış ve 10 bine yakın isim oylarını genel merkeze iletmişti. Nasıl mı

Dün... AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, gazetecilerle 31 Mart yerel seçimleri sonrası "yenilgiyi" konuşmak için kahvaltıda buluştu. Gazetecilerin sorularından birisi de "Murat Kurum tercihi doğru muydu Başka bir isim de olsa bu sonuç alınır mıydı" oldu.

"Aday belirleme elektronik ortamda gerçekleşti. 10 bin kişi oy kullandı ve genel merkeze iletildi. Sonucu ben de bilmiyorum. Başka bir aday olsaydı bir iki puan ya fazla ya az alırdı. En güçlü adayla girdik. İstanbul'da yaşanan başarısızlığı üzerime alıyorum. Başarı olduğunda nasıl alkış alıyorsak başarısızlığı da sahipleniyoruz."

Ben de bu yanıt üzerine sordum: "Sizin gönlünüzden geçen aday kimdi" Yanıtı manidardı Kabaktepe'nin: "Gönlümdeki aday dijital evrende duruyor." Seçimin üzerinden iki aya yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen "Neden kaybettik" raporunun hazırlanmadığı da sorgulanması gereken ve sorgulanan durumlardan biri oldu. AKP İl Başkanı seçim yenilgisini "Çok neden ve farklı sıralamaları var bu nedenlerin" diye açıkladı. Ekonomi, emekliler, adaylar, teşkilatlar vs... Her başlığı ayrı ayrı değerlendirdiklerini anlattı. Peki kaybedilmiş ilçeler arasında en şaşırdığı hangisiydi: "Birkaç tane var. Birini söylersem diğeri alınır. (gülerek)"

Bu arada bir not daha: Kabaktepe'nin konuşmasında 20'den fazla defa "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hazırlanacak rapor ve çalışmalar" ifadesini de duyduk. O da AKP kongre sürecini bekleyenlerden.