Halimiz bu vesselam

Yüksekliği 43,2 metre olan dev bir kule kuruldu. Gabar'daki Şehit Aybüke Yalçın petrol sahasındaki 42. kuyuya ait kule bu. Koca Yusuf orada sondaja başladı...

Bu bölgede 33 kuyumuz var, bu yeni kuyudan da petrol bekliyoruz.

Bir zamanlar terör örgütünün kampları vardı orada. Doğal kaynaklarımızın üzerine oturmuşlar, ihanet üretiyorlardı. Köy basıp çoluk çocuk öldürüyorlar, askerimize, polisimize kurşun sıkıyorlardı.

Kazıyıp gönderdik sınırlarımızın dışına. İlk petrol müjdesini de 2021'de aldık. O gün gündür üretim her geçen gün artıyor. Haziran'da 50 bin varillik kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Yıl sonu hedefimiz, 95 kuyu ve 100 bin varillik petrol üretimi. Başka bölgelerde yeni keşifler olursa, buna dahil değil.

2021 yılından bu yana 10 milyon varillik petrol ürettik. Böylece ekonomiye 6 milyar liralık destek sağlandı. Bu katkı, üretim 100 bin varile çıktığında daha da artacak. 200 bin varile çıktığımızda ise, ithal ettiğimiz 6 milyar dolarlık petrolü kendi kaynaklarımızdan üretmiş olacağız.

Daha düne kadar "Türkiye'de petrol yok" deniyordu. Açılan petrol kuyuları da "verimsiz" diye beton dökülüp kapatılıyordu. Öyle değilmiş, var işte, çıkarıyoruz.

Gerisi de gelecek elbet. Kato Dağı'ndan müjdeler bekliyoruz. Umutlu olduğumuz başka bölgeler de var. Denizlerdeki petrol arama faaliyetlerini saymıyorum.

Çok açık ortada: PKK denilen terör yapılanması, sadece insanlarımızı öldürmedi. Ekonomimize de büyük kayıplar verdi. Yıllar boyunca bu ülkeye verdiği zarar, trilyon dolara ulaştı.

Kimler kazandı bu terör sarmalından Çok açık ve net, emperyalist güçler. Biz, acılar içinde kıvranırken, onlar kazançlarına kazanç ekleyip ellerini ovuşturdular. Biz ağlarken, onlar güldüler. Bugün de "Tekrar geriye nasıl döneriz" hesapları yapıyorlar.

Bir de içimizde onların ekmeğine yağ sürmek için çırpınanlar var...

Diyarbakır Barosu, geçtiğimiz günlerde bu faaliyetlerin durdurulması için mahkemeye başvurdu.