Nefret yayan politikacı sorunu var!

Seçime doğru Türkiye'de toplum öylesine şirazesinden çıktı ki bir parti sokak köpeklerini hedef göstererek kampanya düzenleyebiliyor!

Bu kampanya için yayımladıkları videoda önce bir kadın görünüyor, "Ahlak yoksa..." diyor, cümleyi küçük bir kız çocuğu tamamlıyor: "Başıboş köpekler vardır."

Ardından otoriter bir erkek sesi, "Sokaklarımızı güvenli tutacağız, çocuklarımızı yaşatacağız. Ahlaklı belediyecilik dirayettir!" diyerek devreye giriyor.

Yeniden Refah Partisi, sokak köpeklerine karşı nefret duygularını yükseltmek için çok yoğun bir çaba sarf ediyor. Sonunda on altı saniyelik kampanya videosunu ve Fatih Erbakanlı görselleri tüm sosyal medyada yayarak bu konuyu iyice tehlikeli bir yola soktu.

AHLAKSIZLIK ARAYAN TECAVÜZCÜLERE BAKSIN!

Sokak köpekleri ile ahlaksızlık arasında nasıl bir ilişki kurdular anlamak olanaksız ama ahlaksızlık arıyorlarsa bakılacak başka yerler var.

Örneğin hayvanlara işkence uygulayanlara ve tecavüz edenlere bakılsın!

Tecavüzcüleri para cezası verip serbest bırakanlara bakılsın!

Yeri gelmişken bu konuda önemli bir olayı tekrar hatırlatayım: TBMM'de hayvanlara karşı işlenen şiddet suçlarının TCK kapsamına alınması ile ilgili düzenleme yapılırken, tecavüz suçlarına ertelemesiz ve yatarı olan ceza verilmesini istediğimizi dile getirdiğimde AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Hiçbir ceza şiddeti önlemez!" diye karşılık vermişti.

Sonuç olarak, hayvana tecavüz suçunu işleyenlere altı aydan üç yıla kadar hapis cezası belirlendiğinden ve Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre bunun yatarı olmadığından ülkenin her yerinde tecavüzcü sapıklar ellerini kollarını sallayarak geziyor!

Daha bu ay köşemde ayrıntılarını yazdığım, Şanlıurfa'da tecavüze uğrayan beş aylık bir sıpa can verdi. Hangi politikacının sesi çıktı!

İŞİNE GELİNCE KADINI KULLANAN GERİCİLİK...

Ahlaksızlık aranıyorsa...

On sekiz yıldır Hayvanları Koruma Yasası'nın belediyelere yüklediği görevleri yerine getirmeyerek sorunun büyümesine yol açan belediye yetkilileri hesap versin.

Sokak hayvanları için ayrılan ödenekleri kısırlaştırma, aşılatma gibi hayati önemi olan işlerde kullanmayıp başka yere aktaranlar sorgulansın.

Yıllardır sokak köpeklerini geceleri zulümle toplayıp bir

başka belediyenin sınırlarına atan belediye yönetimleri hakkında gereği yapılsın.

Belediye barınaklarını ölüm kampına çevirenler bunun bedelini ödesin.

Hayvanlara şiddetin en ağırı uygulanıp ahlaksızlığın bin bir türlüsü yapılırken aynaya bakmayanlar, şimdi seçim öncesinde sokak hayvanlarını yok etmek isteyen tarikatlardan oy devşirmek için bu meseleyi köpürtüyor.