Laik Cumhuriyete operasyon çekiyorsunuz!
Orduda tam bağımsızlıkçı Atatürk'ün izinden giden kimse olmayacak ki emperyalizm işbirlikçisi tarikatçılar olabilsin. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz!" diyen teğmenlerin ordudan atılması istenecek ki onlar gibi düşünenlere de göz dağı verilsin.
Yargıda evrensel hukuk ilkelerine bağlı Atatürkçü hâkim, savcı bırakılmayacak ki iktidar yargıya dokunulabilsin, anayasa rahatlıkla çiğnensin, hukuk devleti yerle bir edilsin ve bunlar yapılırken kimse hesap soramasın.
Üniversitelerde Atatürkçü ve solcu akademisyen kalmayacak ki üniversiteler medreseye dönüşsün, gençler siyasal İslam doğrultusunda yönlendirilebilsin.
Örgün eğitimde Atatürkçü ve solcu öğretmenler olmayacak ki çocukların kafası hurafelerle doldurulabilsin, bilimsel laik eğitim çöpe atılsın.
Milli eğitimden Atatürk çıkarılacak ki "Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor; amaca ve eyleme dayalı bağnaz hareketlerden sakınıyoruz. Gericiliğe hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz" diyen Atatürk'e karşı tarikatçı milli eğitim bakanı, "Sizin laiklikten anladığınız, camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın Kuranıkerim öğrenmesini yasaklamak. Sizin laiklikten anladığınız şeyle benim anladığım aynı değil" diyerek iftira atabilsin!
Diyanet İşleri Başkanlığı'na Atatürk düşmanları doldurulacak ki yobaz fetvalarla toplum birbirine düşürülebilsin, ÇEDES gibi gerici projelerle çocukların beyinleri yıkansın.
Devletin her kademesindeki Atatürkçü ve solcu kadrolar saf dışı bırakılacak ki iktidar yanlısı bürokrasi yapılan sahtekârlıkları gizlesin, yolsuzluk çarkı dönsün, halkın parası yandaşlara hızla akıtılsın.
Kısacası bir zamanlar laik Cumhuriyeti kuran ve taşıyan üçlü sacayağında, Harbiye, Mülkiye ve Tıbbiye'de, hiçbir Atatürkçü ve solcu kalmayacak ki emperyalizm bu coğrafyadaki amaçlarını engel olmadan yürütebilsin.
Mezuniyet töreninde yıllardır yinelenen kılıç çatma ve askerlik yemini etme geleneğini yerine getirip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz!" diyen teğmenlerin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmeleri, bütün bu operasyonun yalnızca bir parçasıdır: AKP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ordunun ebedi komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını ve ilkelerini tamamen yok etmeyi hedefleyen karşıdevrimin partisidir; daha önce de yazdığım gibi iktidara tarikatlar koalisyonu kurarak gelen AKP, 22 yılda kendisi artık karşıdevrim tarikatıdır.