Hızla ortak mücadele cephesi kurulmalı!

Birileri siyasette "yumuşama" ile uğraşadursun, laik ve bilimsel eğitime darbe indiren yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Çocuklar gelecek yıldan itibaren nelerle karşılaşacak

Okul dışı etkinlikler kapsamında adına "sivil toplum kuruluşu" denen oysa gerçekte laiklik karşıtı ve biat kültürünün simgesi olan tarikatlara ve cemaatlere bağlı oluşumlara ziyarete götürülebilecek, bu gerici yapılanmalarla ortaklaşa kermes, özel gün ve festivaller düzenlenebilecek.

Dilbilgisi konularının birçoğu müfredattan çıkarıldığından Türkçeleri daha da bozulacak.

İntegral tamamen kaldırıldığından analitik düşünme ve sorun çözme yetileri azalacak.

Öğrencilerin canlıları gözlem yoluyla sınıflandırılmasını sağlayan "Canlıları tanıyalım" ünitesi de çıkarıldığından çevrelerindeki dünyaya daha duyarsız olacaklar.

Biyoçeşitlilik, nesli tükenen canlılar, insan ve çevre ilişkisi üzerine ikili etkileşim ve yıkıcı doğa olaylarının konu edildiği "İnsan ve çevre" ünitesi kaldırıldığından çevre konusundaki bilinçleri gelişmeyecek.

ÜÇ DEVRİM YASASININ 100. YILINDA GERİCİ BİR MEYDAN OKUMA

"Sadeleştirme" adı altında yapılan düzenlemelerle metinden laiklik silinip din vurgusu artırıldığından; soyut kavramlara yönelerek dini nitelikli ifadeler ağırlık kazandığından daha fazla dinselleştirilmiş bir eğitime maruz kalacaklar.

Köy Enstitülerine yer verilmediğinden kendi özgün eğitim devrimimizin en önemli taşlarından birini bilmeyecekler.

Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki Anadolu'da mücadeleyi başlatması, Şeyhülislam Dürrizade Abdullah'ın Mustafa Kemal ve arkadaşları için ölüm fetvası yayımlaması, İngiliz taraftarı Padişah Vahdettin'in Divanı Harp tarafından Mustafa Kemal ve bazı arkadaşları hakkında verilen idam fermanını onaylaması ve Kuvayı Milliye'ye karşı "Hilafet Ordusu" denilen Kuvayı İnzibatiye'yi kurması gibi tarihi olaylardan söz edilmediği için Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl zorlu bir mücadele ile kurulduğunu bilmeyecekler.

Cumhuriyetin laiklik ilkesinin eğitimdeki temelini atan "Üç Devrim Yasası"ndan biri olan Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun (Öğretim Birliği Yasası) 100. yılında bu darbeler yapılırken laik ve bilimsel eğitim geri plana itilip, bütün ders kitaplarında "milli ve manevi değerler" merkeze alındığından KARŞIDEVRİM TARİKATINA MÜRİT YARATMA süreci hızlandırılmış olacak.

LAİK EĞİTİME BU DARBE KARŞISINDA NE YAPILACAK

Durum bu kadar vahimken toplumda buna karşı yeterli tepki örgütlenemedi. CHP, 18 Mayıs'ta yaptığı eğitim mitinginde bu gelişmeleri de gündeme getirdi ama toplumda iktidarın bu adımı atmasını engelleyecek bir karşılık ortaya koyulamadı.