Yeniden dirilişe gebe bir değişim!

Yeniden dirilişe gebe bir değişim!

ZEKERİYA SAY

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden beri, mütemadiyen;

"Ben size efendi değil, hizmetkâr olmaya geldim" diyerek, kendini bu milletin "hâdim"i olarak görmüş ve "Halka hizmet Hakk'a hizmettir" düsturuyla çalışmıştır.

30 yılı aşan hizmet süresinde de bu ilkeden asla taviz vermemiştir.

Başkan Erdoğan'ın ödün vermediği ilkelerinden biri de her zaman tabandan gelen sese kulak vermesidir.

Başkan Erdoğan, iktidarı boyunca bir yandan savunmadan sağlığa, tarımdan teknolojiye kadar her alanda hayal bile edilemeyecek hizmetlere imza atarken

Değer yandan halktan gelen talepler doğrultusunda temel hak ve özgürlüklere vurulan prangaları bir bir kırdı.

Vesayet odaklarına karşı verdiği destansı mücadele sonrası özellikle Müslüman kesime yapılan "ikinci sınıf insan" muamelesini bitirdi.

Yıllarca "ceberut devlet" anlayışı altında inim inim inletilen Türk halkı, Erdoğan sayesinde "sosyal devlet" ile tanıştı.

Bu tanışma sonucu hem vatandaş devletle barıştı hem de toplumsal adalet sağlandı.

Aynı halk, 14-28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkenin yeniden Erdoğan tarafından yönetilmesi tercihinde bulunurken...

31 Mart 2024 seçimlerinde ise gerek enflasyonist ortam gerekse refah kaybı gibi gerekçelerle yol arkadaşlarına mesaj gönderdi.

"Ortada sadece oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı da olduğu görülüyor" değerlendirmesinde bulunan Başkan Erdoğan ise seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesinde "hatayı vatandaşta aramayacaklarını" belirterek, milletin sinesinden doğmuş AK Parti'nin yine milletin sesine kulak vereceğini ilan ederek, kapsamlı bir değişimin sinyalini verdi.

İlçelerden başlayarak, illere ve büyükşehirlere uzanan işte bu değişim kapsamında, kırıp dökmeden, kimseyi üzmeden kongrelerini tamamlamak üzere olan AK Parti, kadrolarını gözle görülür oranda yeniledi.

Dün de AK Parti Kadın Kolları Başkanlığını 4 yıl yapan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e emekleri için teşekkür ederek, vazifeyi üstlenen İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan'a yüce Mevla'dan üstün muvaffakiyetler niyaz etti.

Başkan Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, AK Partililerin pazara kadar yol arkadaşlığı yapan insanlardan olmadıklarını, mücadelelerinin şahsi ikbal, kişisel kariyer mücadelesi değil

Daha İBB'deki görevinin ilk gününde ifade ettiği gibi;

"En tepeden, en ücra birimine kadar tüm AK Partililerin görevinin ne olursa olsun ülkeye ve millete hizmet davasının neferleri" olmak olduğunu söyledi.

"Her birimiz sonunda Hakk'ın rızası ve halkın duası olan uzun ve yorucu bir maratonun koşucularıyız" diyerek, "Millete hizmet yolunda kırılmak, darılmak, küsmek, yarıştan kopmak gibi bir lükse şahsım dahil hiçbirimiz sahip değiliz. Bugüne kadar böyle yanlış bir anlayışı kapımıza yaklaştırmadık. İnşallah bundan sonra da bu tür marazları bünyemize sirayet ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın ne kadar haklı olduğunu tescilleyen en önemli örnek, kesinlikle İstanbul İl Başkanlığı'nda yaşanıyor.

24 Şubat 2021'de gerçekleşen AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Osman Nuri Kabaktepe

Görev süresi boyunca gerek teşkilatı yeniden tahkim etmek, gerek dikkate değer çalışmaları, gerekse seçimlerde sandık güvenliğini sağlamaya yönelik gayreti hakikaten takdire şayan.

Eğer 2019 yerel seçimlerinde İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda Kabaktepe olsaydı, seçim sandıklarına asla muhalefetin karanlık gölgesi düşmezdi.