Bir okulu bitiremeyen 'bedava ev' verir mi
ZEKERİYA SAY
Takvimler 24 Ocak 2020'yi gösteriyordu.
Elazığ, merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı.
Depremde 37'si Elazığ'da, 4'ü Malatya'da olmak üzere 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.
CHP'nin yolsuzluktan tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, partisi adına geldiği Elazığ'da biraz oyalandıktan sonra kayak keyfi için Palandöken'de giderken
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vefat eden amcası Hanefi Kurum'u apar topar defnettikten sonra, taziyeleri bile beklemeden Elazığ'a gelerek, kamp kurdu.
Elazığlıların "Kara Murat" diye seslendiği Kurum, sadece 21 günde hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak, kalıcı konutların inşası başladı.
Kısa sürede 25 bin 978 adet depreme dayanıklı yapıyı tamamlayarak, hak sahiplerine teslim etti.
Sadece Elazığ'ı değil, depremden etkilenen Malatya'yı da unutmadı.
6 bin 485 adet ev ve iş yeri de Malatya'daki hak sahiplerine teslim edildi.
Tabii depremde okullar da zarar görmüştü.
Elazığ'da yıkılan 204 dersliğin yerine yaklaşık 1500 derslik yapılarak, okulların dönüşümü de büyük oranda gerçekleştirdi.
Ekrem'in "Palandöken tatili" ile iyice köşeye sıkışan, Kızılay çadırına girdiği halde "Deprem bölgesine gittim bir tane Kızılay çadırı görmedim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözüyle rezil olan CHP'nin imdadına ise "danslarıyla" ve belediye binasını eşcinsellerin rengine boyamasıyla bilinen eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer yetişti.
Kente bir "hibe okul" sözü veren Soyer, Elazığ'ın Sivrice İlçesi Zafran Mahallesinde bulunan "Atatürk Lisesi"nin yeniden yapımını üstlendi.
Mademki okulun ismi "Atatürk" lisesiydi, yeniden inşa etmek de en çok CHP'ye yakışırdı.
Aralık 2021'de Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "32 derslikli" bir okul binası yapımı için protokol imzalandı.
CHP'li yöneticiler, sözde "Elazığlı gençlerin eğitim hakkı için" inşa edecekleri lisenin etrafını Tunç Soyer'in isminin de olduğu "İzmir'den Elazığ'a Gönül Bağı" yazan devasa afişlerle donattı.
14 Eylül 2023 tarihinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi İZBETON A.Ş.'nin sorumluluğunda okul inşaatına başlandı. Protokol gereği okul inşaatının 550 günde bitmesi gerekiyordu.
Okulun yapımını üstlenen Arin Yapı Zanew İnşaat ortaklığı, derhal temel çukurunu kazdı ve ilk betonu döktü.
Fakat bir şeyler ters gidiyordu!
Okul inşaatı olduğu gibi duruyor, milim ilerlemiyordu. 2024 yılının Ağustos ayına gelindiğinde, inşaatın gerçekleşme oranı sadece 10 seviyesindeydi.
Gazetemiz Akit, 25 Ağustos 2024 tarihli sayısında bu vurdumduymazlığı, "İzmir Belediyesi'nin Elazığ'a okul sözü yalan oldu" başlığıyla okuyucularına duyurdu.
Haberimiz üzerine harekete geçen Elazığlı gazeteci dostum Zülfü Bal, yüklenici
firmanın sahibi Abdullah Demirci ile görüştü.
Demirci, 9 milyon TL alacaklarının olduğunu ve hak edişlerinin ödenmemesi üzerine 29.08.2024'te inşaat anlaşmasını feshettiklerini belirterek, İZBETON'a haciz işlemi başlattıklarını duyurdu.
CHP'li belediyenin bir "Atatürk Lisesi"inşaatını bile tamamlayamadığını gören Milli Eğitim Bakanlığı da 06.12.2024 tarihinde İZBETON AŞ'ye bir yazı yazarak;