Son zamanlarda iyiden iyiye anlaşılması güç
Merhametli
Duygusal
Samimi
Kibar.
Siyaset dışı ilişkilerinde öyle görülüyor.
Sanırsınız ki bu kadar naif bir insan asla hırçın olamaz ya, maalesef şaşırtıcı bir şekilde de olabiliyormuş maalesef.
Bu yaşıma geldim, birine ağıza alınmayacak laflar edip de bir zaman sonra bu kadar yakın olmak
Hatta en yakınında olmak
Hatta her türlü eleştiriye, muhatabından önce bütün hücreleriyle tepki göstermek nasıl oluyor anlayamıyorum.
Bu sayın siyasimizin siyasi grafiğine bakıyorum
Eylemler ve söylemlerin birbirleriyle örtüşmesini bir tarafa bırakın, bir zaman önce kullanılan ifadelerle bir zaman sonra kullanılan ifadelerin aynı kişi üzerinde bulunması mümkün olamazmış gibi görünüyor ya, mümkün.
Oluyormuş meğer.
Bu da bizde, başka konularda da olduğu gibi "Bize has bir siyaset üslubuymuş"
Nasıl bir üslupsa
Nasıl oluyorsa
Dün ağza gelen söylenirken
Esilip gürlenirken
Sonra da hiçbir şey olmamış gibi canciğer kuzu sarması olunuyor.
Olunur mu
Valla benim gençliğimde olsaydı hayatta inanmazdım.
25-30 yıl öncesi siyasilerde de böyle bir şeyi gördüm mü, hatırlamıyorum. Daha eskilere gitmeme gerek yok.
Çünkü daha eskilerde nezaket vardı
Bakılacak yüze, söylenecek sözcükler seçilerek kullanılırdı ya, bu son yirmi yılın siyaseti, kendi bünyesinde o kadar anlaşılamayan siyasi yetiştirdi ki dün dediklerini hemen, çabucak unuturlarken, bugün dünün aksi söz ve eylemleri hemen çabucak hayata geçirebiliyorlar.
Bunun adına da siyaset deniliyor.
Bize özgü siyaset
O siyaset bugün ülkenin gündemine terörist başının özgürlüğünü verebilme noktasına kadar -neredeyse- gelmek üzere.
Olur mu olur
Özgürlük verilir mi verilir.
Dün söylenen sözler unutulur
Dün yapılan ithamların üzeri çizilir, bugün belki de dünlerden itibaren daha akılcı, anlaşılır
Samimi
Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmişlik yolunda akıllı, liyakat sahibi yöneticilerin elinde ülke çok daha güçlü olması gerekirken, bugün kimler, kimlerle beraber olabilmenin derdinde.

92