Öyle derdi her seferinde kanser tedavi sürecinde yaptığı öğüt veren paylaşımlarında.
"Bilim ile ilim ile dua ile mücadeleye devam!" derdi.
İlik kanserine yakalanmıştı
Meslektaşımızdı.
Canımdı
Gençti
Henüz 50 yaş civarındaydı.
Sıradan yaşıyordu
Belki yaptığı işler sıradanmış gibi görünüyordu ya, onun akıl dolu zekâsı
Gazetesine bulduğu manşetler
Attığı haber başlıkları, verdiği spotlar hiç de sıradan değildi, bir yerel gazeteciden çok daha fazlasıydı
"Değişim" diyordu.
"İnsan gelişmek istiyorsa, önce kendini değiştirmeli" diyordu ya, o da öyle yaptı.
Değişime 2000 yılının hemen başlarında, kendisinin kurduğu ve bana da başyazarlığını verdiği "Bölgede DEĞİŞİM" gazetesiyle birlikte, kendisini geliştirme yolunda uzun bir yolculuğa çıkmıştı.
Çekirdek kadro olarak kendisi, ben, kardeşi Erdal bir de Elçin kardeşim vardı
Gazeteyi çıkarırken heyecanlıydı
Hızlı bir giriş yapmış, günlük çıkarmıştık.
"Çıkarmıştık" diyorum, çünkü ben de artık o gazetenin başyazarı olarak fiilen işin içindeydim.
Ben, o yıllarda DEĞİŞİM Gazetenin imtiyaz sahibi Gürsel Karasansar'ın gazetecilikte ne yapıp ne yapamayacağına bakıyordum.
Evet hırslıydı
Bilgisi vardı
Gençti ve enerjisi doluydu
Mesleğine karşı müthiş bir aidiyet duygusu vardı ve bir tek parası yoktu.
Onu da çalışkanlığı sayesinde bir şekilde temin ediyor ve gazetesi 'Bölgede DEĞİŞİM'i de bir şekilde günlük olarak çıkarıyordu.
Yıllar sonra haftada üç gün
Daha sonraları haftalık ve sonra da İnternet gazeteciliğine döndü ve yazılı basını istemeye istemeye bırakmak zorunda kaldı.
Ben altı yıldan fazla onun gazetesinde 'Başyazar' olarak çalıştım ve daha sonra ayrıldım.
Gazetesinden ayrılmıştım ya, o beni gazetesinin künyesinin altında yerdeki "Başyazar: Yunus Arıkan" yazısını epey bir süre kaldırmamıştı.
Gürsel Karasansar, iddia ediyorum ki bölgesinde gazetecilik bakımında sıfırdan gelip de bu mesleğin içinde hamlıktan pişmeye, sonra da gazete sahipliğine kadar her aşamasında kendini yetiştirmiş ve bugün bölgenin en iyi gazetecisiydi diyebilirim.

103