Benim aklıma gelenler bunlardır

Türkiye, yıllardır iç terör yüzünden öyle acılar çekti, öyle kayıplar verdi ki anlatılır gibi değil.

On yıllar boyunca ülkede üretime yatırım yapılması gerekirken, tüketime yani silaha yatırım yapmak zorunda kalındı.

Bugün, maddi ve manevi

Can ve mal kaybı açısından ülkeye çok büyük bedel ödeten bir terör örgütünden, 'Teslim olmasının umut edilir noktasına gelinmesi

Onun liderinden yardım beklenmesi' olacak şeymiş gibi gelmiyor bana!

Hele de terör örgüt liderini Meclis'te konuşturmayı

Örgütün silah bırakmasını ilan etmesinin istenmesi için terör örgütü lideri ile temaslara geçilmesi, oldukça düşündürücü bir durum.

İnanın bana benim bu konuda günlerdir kafam karman çorman oldu.

Niçin karman çorman oldu

Özellikle Sayın Bahçeli'den dolayı.

Yani

Yani, onun böyle bir çıkış yapması

Terör örgütü liderine DEM Parti gurubunda konuşma yapabileceğini söylemesi

Sonrasında da daha önceden DEM'lilerin haklarında söylemediğini bırakmamasına rağmen, ansınızın birdenbire DEM sıralarına giderek onlarla barışa dair konuşması

Onlarla tokalaşması, sizce de şaşırtıcı değil mi

İnanıyorum ki en çok da bu duruma 'Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş milliyetçiler şaşırmışlardır, diye düşünüyorum.

Hatta, MHP'nin gönüldaşları da bu konuyu, Sayın Bahçeli'nin kendi özgür iradesiyle çıkıp ilan etmeyeceği

Sayın Bahçeli ile Sayın Erdoğan'ın mutlaka birbirleriyle istişare etmiş olduğu olasılığını da düşünmüş olabileceğini sanıyorum.

Kaldı ki böyle bir olasılığı düşünmek bana daha akılcı geliyor.

Ne demek istiyorum

Burada Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli aralarında, Anayasa'nın değiştirilmesi, dolayısıyla da Sayın Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için yani Cumhur ittifakı'nın, dolayısıyla da Erdoğan iktidarının devam ettirilmesi olasılığının tek etkili planının DEM'in desteğinin alınabilmesi planı olabileceğini düşünüyorum.