Peşin peşin söyleyeyim: Kimse kusura bakmasın, linç etmeye ve demokrasi dersi vermeye de kalkmasın. Sen benim çocuğumu göz göre göre zehirleyeceksin, ben de buna "İletişim özgürlüğü, fikir hürriyeti" diye göz yumacağım, öyle mi
Sosyal medyanın fuhuş ve uyuşturucu pazarı haline geldiğinden artık kimsenin şüphesi kalmamıştır herhalde. Çocuğum, benim uyguladığım tüm kısıtlamalara, aldığım tüm tedbirlere rağmen X'e, Tik Tok'a girecek diye aklım çıkıyor. Özellikle X iyice kontrolden çıkmış durumda. Her tık'lama, pornoya açılan bir koridora döndü. Onlyfuns aboneliklerinde ise resmen insan eti satılıyor. "Şu kadar hediye gönderirsen, şuramı da açarım" pespayeliğinin sonu gelecek gibi değil.
Benim çevremdeki tüm çocuklar birer dijital hacker'a dönmüş durumda. Atlatamayacakları güvenlik kilidi, aşamayacakları şifre, etrafından dolanamayacakları engel yok. Diyeceğim o ki, artık ebeveynler de çaresiz. Yani bombayı onların kucağına bırakmanın faydası yok. Altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum: Bu iş kaynağında kurutulmalı. Yasaya, kurala, ahlaka, vicdana uymayan yayıncıya erişim engeli getirilmeli.
Bakın; Avrupa Birliği, 13 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımını yasaklamaya yönelik bir plan üzerinde çalışıyor. Bu adımla birlikte çocukların sosyal medya platformlarında geçirdiği sürenin ve yaşlarına uygun olmayan içeriklere maruz kalmalarının azaltılması hedefleniyor.
Bu kanser hücresini kesip atmazsak tüm vücuda yayılacak. Sadece bir nesli değil, nesilleri kaybedeceğiz.
Bu, batmadan önce attığım son işaret fişeğidir!
Şarkı sözüne bakar mısınız
Gülşen'in yeni şarkısı "İtaat Yok"un sözlerini duydunuz mu Ben ne yazık ki duydum. Kızımı okula bırakırken otomobilin radyosunda ansızın karşıma çıktı. Yüzüm pancar gibi kızardı, kanalı nasıl değiştireceğimi bilemedim. İşte o sözler:
Gezdireyim mi seni dudaklarımda
Yüzdüreyim mi dipsiz sularımda
Bozdurayım mı niyetlerini
Sıkıştırıp kapı aralıklarında
El ayak çekilince
Gel anlarsın görünce
Sen mi bana, ben mi sana
Aç, aç-aç
Taparsın her santimime
Unutmazsın 15 sene
Baksana şu güzelliğe
Taş, taş-taş...
Yahu ne oluyoruz Nereye gidiyoruz Şarkı mı yapıyorsunuz yoksa porno filme fon müziği mi
Ben de çıkmışım, Şarkılı Şiirler adıyla Türk Pop Müziği'ndeki söz kısırlığına çare olması umuduyla edebi derinliği olan kitap/albüm yapmışım.
Bu pespayelikte kimse yüzüne bakmaz tabii...
Azıcık sorumluluk lütfen!
Alın size uç bir örnek daha: Şarkıcı Aleyna Tilki'ye bir YouTube kanalında "Hiç aldatıldın mı" diye soruluyor. Şu cevaba bakar mısınız

16