Yiyin gari...

İktidarın Tunceli şubesi haline gelen Tunceli valisi 2009 seçimleri öncesi çığır açmıştı! Beş TIR dolusu beyaz eşya dağıttı. Şehir suyu şebekesi olmayan evlere bile çamaşır makinesi dağıtıldı. 881 buzdolabı, 475 çamaşır makinesi, 887 kanape, 414 ocaklı fırın, 191 televizyon ve iktidar propagandasını çeksin diye uydu cihazı, 42 elektrik süpürgesi, 61 halı, 5 bilgisayar, 8 şofben ve 5 şanslı eve de bulaşık makinesi armağan edildi. Dağıtımın büyük bölümünün CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun doğum yeri olan Nazımiye'ye denk gelmesi ise tamamen rastlantıydı(!)

12 Eylül 2010'da Anayasa değişikliği referandumu vardı, memleketin dört bir yanı Ağustos sıcağında kavrulurken AKP kömür dağıttı. En komik dağıtım fotoğrafları gölgede 45 derece olan Gaziantep'ten geldi.

AKP 2003-2011 arasında 17 milyon aileye, 13 milyon 600 bin ton kömür dağıttı!

Akçaabat'ta 2011 genel seçimlerinden hemen önce AKP'liler kumanya kolileri depoladı diye dedikodu çıktı. CHP savcılığa suç duyurusunda bulununca polis AKP tarafından yönetilen belediyenin deposunu bastı. 2 bin 500 koli ve ağzıyla bir dolu iki kamyona el konuldu. Kolilerde AKP Trabzon 2. sıra adayı Erdoğan Bayraktar'ın broşürleri vardı!

2014'te açık açık para dağıttı AKP, video çekti yurttaşlar. İstanbul Esenyurt Fatih Mahallesi'ndeki Roman seçmene '25'er liralık nakit çeki' verilince, yurttaşlar '25 yola, 25'te alışverişe' diye pazarlık yaptı. Pazarlığı kazanan uyanıklar çekleri alıp 'helal olsun büyük başkan' diye slogan attı. 50 lirayı küçümsemeyin o günlerde 1 dolar 2 liraydı!

2015'ten sonra kahve furyası başladı. Her seçim öncesi AKP logolu Türk kahvesi dağıtıldı bol keseden.

Sedat Peker "Şimdi bana diyorlar ya pislik mafya, AK Parti'nin seçim zamanında o dağıttığı kahve var ya, hani hepiniz içtiniz ya, koyu kahverengi üzerinde sarı bir şey var böyle, tren vagonu var. Tarihi Beyoğlu Kuru Kahvecisi, benimdi o! La hani ben pislik mafyaydım Ulan onlarca milyon liralık kahveyi benden alıp siz dağıtmadınız mı her seçimde Lan 1 lira mı verdiniz, verdiyseniz hani fatura" deyince öğrendik kahvenin Yemen'den gelmediğini.

2023'te cep delik cepken delik olduğu için seçime üç hafta kala milletin kesesinden müjdeyi patlattı Erdoğan: Tüm elektrik abonelerinin faturalarında yüzde 15 indirim yaptım! Ama baktılar pabuç pahalı, seçim Sırat Köprüsü'nde. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu olan 14 Mayıs'a 10 gün kala yeni seçim hediyesi geldi: Doğalgaz konutlarda bir ay tamamen, önümüzdeki bir yıl ise mutfak ve su ısıtmada bedava.

Düne kadar böyleydi, nasıl olsa milletin kesesindendi. Demokrasi değil, erzak ve verileni kapma bayramıydı seçim.

Rahmetli Deniz Baykal 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce "Erzak dağıtıyor, makarna, pirinç veriyorlar. O erzakları alın, ananızın ak sütü gibi helaldir. Günahınız benim boynuma yiyin ama oyları onlara değil CHP'ye verin" demişti de kıymetli seçmen dinlemedi kendisini. Yıllarca erzağı dağıtana verdi oyunu.