Sabırla koruk belki helva olur ama ikna ile bu iş olmaaaz!

... Gün doğumuyla yaşam başlıyor bu topraklarda... Kulübelerin önlerinde hiç sönmeyen ateşlerin dumanı sabah esintisine karışıyor.

Yerli genç erkekler gün ağarmadan avlanmaya gitti. Meydanda çocuklar ve kadınlar var şimdi. Kadınlar boş durmuyor ama... Bir bölümü uzaklardaki dereden su almaya, bir bölümü doğadan bulabildiklerini toplamaya giderken bir bölümü de ilkel şartlarda hamur yoğurup ekmek yapacak.

Toz toprak, kocaman gözlerinin etrafında sineklerin uçuştuğu güneş kavruğu çocukların görüntüleri, dramatik müzik ve anlatıcının insanın içine işleyen sesi...

Ne bu Yerli belgeseli!

Ya kahrolarak izleyeceksiniz zor şartlarda yaşayan yerel halkı ya da 24 saat güzelleme yapan televizyonlardan birine zaplayıp başka dünyalara dalacaksınız.

Mesela şu tür renkli şekerliklere...

AKP Kilis milletvekili 5 yaşındaki oğlu için muhteşem bir sünnet şöleni yapmış. Kirve Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım. Üstelik o gün PKK'nın Aktütün Karakolu'na düzenlediği saldırıda 15 askerimizin şehit edildiği gün.

İyilik timsali Reza Zarrab önemli mevkilerdeki bazı isimlerin kollarına yüzbinlerce euro değerinde Philippe Patek marka saat takmış.

Şanlıurfa AKP gençlik kolları başkanı lüks bir mekanda jakuziye girmiş, keyifle sırıtırken "Lan fakirler! Oğlum beni rahatsız etmeyin" demiş, videosunu da sosyal medyadan paylaşmış.

Pandemi yasaklarını delip oğlunu 1500 davetlinin katıldığı görkemli bir törenle evlendiren AKP'li vekil ödül olarak yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığına getirilmiş.

Kastamonu'dan milletvekili aday adayı olan AKP'li başvurusunu yapmaya lüks araçlardan oluşan konvoyla gitmiş.

Memleketin yoksullarına 'sabredin, Allah sabredeni sever' diyen Diyanet işleri başkanının kızı lüks aracının anahtarına "O kadar isterim ki seni istediğim an bulabilmeyi Olduğun yerden seni fırt diye alıp çıkabilmeyi" diye şiir yazmış.

Şırnak'ın AKP'li belediye başkanı oğlunu evlendirmiş. Damada 5 milyon lira, geline ise 1 kilo altın takılmış. Şölene 7 bin kişi katılmış, 113 koyun kesilmiş, 2 ton pirinçten pilav yapılmış, başkan "Gösterişten uzak bir düğün olsun istedim" demiş!

6 Şubat depreminde eşi ve oğlunu yitiren AKP Gaziantep il başkanı bir yıl sonra kendisinden 20 yaş küçük eşi ile AKP'li bakanların şahitliğinde şatafatlı bir törenle evlenmiş. Mutlu çift muhteşem yatak odalarının fotoğraflarını bile sosyal medya hesaplarına koymuş.

AKP'li vekil dünya jet sosyetesinin uğrak yeri Monaco Yat Kulübü'nde yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşmış.

AKP Çankırı belediye başkan adayı seçimi kaybedince Maldivler'e tatile gitmiş.

AKP grup başkanvekili Meclis'te ziyaretine gelenlerle selfie çekip fotoğraf paylaşınca kolundaki 562 bin liralık Rolex'i çıkmış ortaya.

Milletin sorunlarını çözmek için Meclis'e lüks Lamborghinisi ile gidip gelen AKP milletvekili Kenan Sofuoğlu, 5 yaşına basan oğluna doğum günü için milyonlarca lira değerinde lüks bir otomobil almış.

Alman başbakanı Merkel'i Osmanlı'nın borçla yaptığı Yıldız Sarayı'nda, Mabeyn Köşkü'ndeki altın tahtta ağırlayan, 2007'de "Halktan kopuk siyaseti tanımıyoruz", 2020'de "Halktan kopuk olanlar boşuna işgalcilik yapmasın", 2023'te "Halktan, sorunlardan kopuk, çarşıdan pazardan sokaklardan bir haber, gerçeklerin idrakinde olmayan yönetici profilini reddediyoruz", il ve ilçe yöneticilerine seslenirken "Lüksten, şatafattan, kibir ve gururdan uzak durun" diyen dünya liderimiz son olarak 14 Nisan 2024'te "Çok açık söylüyorum. Bu harekette şımarıklık olamaz. Bu harekette milletten, milletin değerlerinden, milletin ahvalinden, milletin gündeminden kopma asla olmaz" demiş!