Bir ki üç... Deneme... Deneme...

Bizden daha demokratı yok denemesi ile iş başına geldiler, ters köşe yapıp yanılttılar. "Dünyanın tüm girişimcileriyle görüşürüm. Çünkü ben ülkemi pazarlamakla mükellefim" dediler, fos çıktı. Büyük Ortadoğu Eş Başkanlığı denendi, yanılgıydı... Gülenci tayfanın memleketi ele geçirme denemesine göz yumdular. Ne istediler de vermedik diyerek yanıldıklarını itiraf ettiler. Değerli yalnızlık denemesi yaptılar, herkesle düşman olup sap gibi ortada kaldık! ABD ile stratejik ortaklığı deneyip yanıldılar. PKK ile açılım denemesi yaptılar, eli kanlı katilleri havaya soktular.

Faizci sistemi denediler yanıldılar. Faiz haram denemesi yaptılar batırdılar. Kendi müteahhitlerini, zenginlerini, medyalarını kurup tek ses denemesi yaptılar, yanıldılar. Konuşanı susturmak için dava açma denemesi yaptılar, yanıldılar. Hazinede 128 milyar dolar vardı ekonomiyi düzeltme denemesi yaptılar, evdeki bulgurdan da oldular. Kur korumalı işini denediler, yanılmakla kalmayıp çuvalladılar. Boş şişe gibi kapı önüne koyduklarını geri çağırıp çığrından çıkanı toparlama denemesi yaptılar! Araplardan borç almayı denediler, avuçlarını yaladılar.

Ses... Bir ki üç... Deneme... Deneme...

Dilimizin ironisi, hem deneme hem amman dikkat her aklına geleni deneme!

2002'den günümüze AKP iktidarının özeti: Deneme yanılma.

Deneme yanılma yöntemi... Sözü kalıcı kılan mürekkep de, toplu ölüm getiren barut da bu yöntemle bulundu.

Bebekler düşerler kalkarlar. Düşe kalka, deneye yanıla sonunda yürümeyi öğrenirler. Onların düşüp kalkmak, deneyip yanılmak için zamanları vardır çünkü.

Devletlerin peki

Mesela yok olma tehdidi sürerken memleketi kurtarmak için çabalayan Mustafa Kemal Atatürk bu yönteme başvurup, deneyip görelim olmazsa diğerini deneriz dedi mi

Ne Çanakkale'de, ne Kurtuluş Savaşı'nda ne de medeniyet savaşında tek bir deneme yok. Alınan kararlar, uygulamaların tümü gerçek ihtiyaçlara göre hesaplı kitaplı, planlı programlı.

Top sesleri Ankara'da yankılanırken öğretmenleri toplayıp gelecek nesiller sizin eseriniz olacak demişti. Deneme yanılma yok, çünkü ulusun en önemli derdi cehalet. Savaştan çıkmış beş parası olmayan bir ülkede ölünceye kadar 'denk bütçeyi' savunmuş Atatürk. Neden Ayağını yorganına göre uzatan üşüyüp hasta olmaz çünkü!

Amerikalı yazar Virginia Postrel "Deneme ve yanılma yoluyla ilerleme, yalnızca denemeler yapmaya değil, aynı zamanda hataları fark etmeye de bağlıdır" diyor.