Metal yorgunluğu!

Metrobüs açılışıydı, Erdoğan için pankart açtılar: Kadıköy'e hoş geldin son Osmanlı padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan!

Erdoğan mitinge katılmak için evinden çıkmış makam helikopterine doğru yürüyordu. Çevredeki işçiler hep bir ağızdan, "Padişahım sen çok yaşa... Padişahım sen çok yaşa" diye bağırınca el salladı onlara.

Kazlıçeşme'de AKP mitingine katılan bir teyze televizyon muhabirine sevgisini ifade etti: Erdoğan'ın şeyinin kılıyım!

1725 Aralık'ta bazı bakanlar ve onlarca tanınmış isim hakkında iddialar ortaya çıktı. Yatak odalarında dolu para kasaları, para sayma makineleri, ayakkabı kutularında dolarlar ne ararsan vardı. Başsavcılık iddiaları inceledi inceledi, takipsizlik kararı verdi!

O bakanlardan biri dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dı. Yıllar sonra konuştu. Kendisiyle ilgili iddiaların doğru olduğunu söyleyip 'kırgınlığınız var mı' sorusuna yanıt verdi: "Kırgınlık var tabi! Ama şu var; yağcılar, yağcılık devri bitti, geçmiyor artık. Şebeklik devri başladı. Onlar makama ve mevkiye geliyorlar!"

Padişahım çok yaşa, şeyinin kılıyım, çalıyor ama çalışıyor diyenlerin gözü kapalı desteği ve eski bakanlar Bayraktar'ın dediği gibi 'şebeklik devrinde' yıllar geçti.

Milleti inim inim inleten enflasyon yüzde 160'lara çıktı sonra. Dolar uçtu. Çoğu vergi olan akaryakıt fiyatları ciğerleri yaktı. Maaşlar eridi. Milyonlarca emekli fitre ve zekat verilecekler arasına girdi. Zengin çok zengin, yoksul çok daha yoksul oldu. Nas var görüşünden bir gecede faiz konusunda bırakınız artsın, bırakınız yapsınlar sistemine dönüldü. Her ay çift maaştan 200 bin liranın üzerinde geliri olan vekil, milletin kendisi olan emeklilere simit satın dedi.

Ve 31 Mart seçimi yapıldı. Sandıktan AKP ve destekçilerine hezimet çıktı. Dünya lideri 'gereken yapılacak' diyerek yenilgi nedenlerini araştırıp önlem alacaklarını söyledi.

Zahmete girmesinler, nedeni açıklayayım...

Erdoğan'ın 2017'de partisinin belediye başkanları, yöneticileri, il ilçe teşkilatları için gündeme getirip kelle aldığı 'metal yorgunu' ve o yorgunluğun AKP'nin özel sorunuymuş gibi görülmesidir neden!

Oysa metal yorgunluğu sadece iktidarda değil...

Ülkenin genç yaşta ihtiyar olan ümitsiz gençliği de, emekliliklerini kuyruklarda ve yokluk içinde geçiren milyonlar da, tencerede akşama ne kaynatacağım demekten helak olan kadınları da, beş yıl sonrasını bırak yarını göremeyip plan yapamaz hale gelen patronları da, kendi parasına güvenmediği için elindekini yabancı paralara yatıran, yabancı ülkelere taşıyan yatırımcıları da, bizimkilerin oynak sisteminden yorulup sermaye girişini bıçak gibi kesen yabancılar da, milyonlarca davadan ve her işlerine karışılmasından hakimler, savcılar, koca koca mahkemeler de, doktorlar da onların iyi edeceği hastalar da çok yorgundu.

Biliyor musunuz, en tehlikeli arıza