Kılıçdaroğlu'na uygun atasözü!

TÜİK'in enflasyonu ENAG'ın enflasyonunu sollayıp geçince iktidar sessizliğe bürünürken muhalefet bayrak açtı. TÜİK geçmişte talimatla enflasyonu düşük gösterdi. Emekliye, memura, işçiye, dul ve yetimlere ona göre zam yapıldı, haksızlık giderilmeli deniyor şimdi.

Doğru, millet 'dönen dolaplar' yüzünden cacık oldu!

Bu cacık olma durumuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'çok çok sert' tepki gösterdi. Sosyal medya hesabına davranarak kapısından içeriye sokulmadığı TÜİK'in yeni enflasyon rakamları ile ilgili mesaj yazdı:

"TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon yüzde 58 değil, yüzde 128'dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre derhal telafi zammı yapılmalıdır."

Bravooo Kılıçdaroğlu'na!

Mesajının, özellikle de seçtiği 'özür ve telafi' kelimelerinin altına hakkı yenen milyonlarca yurttaş gibi ben de imzamı atarım!

Bugüne kadar enflasyonu isteğe göre ayarlatan iktidardakiler çıkıp, 'TÜİK'e düşük enflasyon hesabını biz yaptırdık. Hatta azıcık yükselteni görevden attık. Hakkını yediğimiz milletimizden özür dileriz, Rabbimiz affetsin' der yenen hakları telafi yoluna gider mi

Kesinlikle gitmez!

Çünkü memleketin adetidir. İtina ile hak yenir, yenen hakların hesabı da asla verilmez.

Tıpkı, her seçimde bir umut CHP'ye oy veren milyonların yıllardır çıtır çıtır yenen hakları gibi...

Yani Kılıçdaroğlu hazır 'özür' dilemekten, 'telafi' etmekten bahsediyorken iğneyi kendine, çuvaldızı da başkasına batırmalı.

Özür dileyin, telafi edin dediklerine örnek olmalı!

Mesela bugüne değin seçtiği müthiş danışmanlardan başlamalı...

ANAP genel başkanıyken CHP'ye transfer ettiği, milletvekili adayı yaptığı, seçilemeyince genel başkan başdanışmanlığına getirdiği, 2019'da AKP'ye transfer olarak CHP'ye düşman kesilen Ali Arif Özzeybek'i seçmesinden!

Çiller'in meşhur, 'bu devlet için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir' sözünün metin yazarı, Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'ya danışmanlık yapan Şükrü Karaca'yı CHP genel başkanı başdanışmanı yapmasından!

Mustafa Kemal Atatürk'e 'kefere' diyen Fazilet ve HAS Parti kurucusu Mehmet Bekaroğlu'nu CHP'den vekil seçtirmesi, Parti Meclisi üyesi, genel başkan yardımcısı ve danışman yapmasından!

'30 yıldır babaevi MHP'ye oy veriyorum' diyen Kemal Üçüncü'yü CHP AR-GE Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Akademik danışmanlığına atamasından!

'Genetik ülkücüyüm' diyen Rasim Bölücek'i CHP'ye kazandırıp(!) ona danışmanlık vermesi, sözünü dinleyerek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ilan etmesinden!