Kazanan değil ama kaybeden belli!

31 Mart 2019'da yerel seçimler yapılacaktı. 65 yaşındaki Erdoğan Sivas'tan bir başladı 44 şehirde miting yaptı. Gerçi İstanbul, Ankara ve büyükşehirlerin çoğu elinden gitti ama kendisine ait miting rekorunu kırıp tarihe geçti.

Bugün 31 Mart 2024. Dünya liderimiz artık 70 yaşında. 23 Ocak'ta kendisi için çok mühim olan İstanbul'da 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul' adlı tanıtım mitingi ile miting koşusuna başladı. Sonra...

Kocaeli, Bursa, Batman, Diyarbakır, Yozgat, Aksaray, Çorum, Tokat, Çankırı, Karabük, Kilis, Kayseri, Burdur, Isparta, Konya, Erzurum, Hakkari, Van, Ağrı, Mardin, Şırnak, İzmir, Şanlıurfa, Mersin, Elazığ, Malatya, Sivas, Muğla, Antalya, Aydın, Kütahya, Manisa, Adana, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Samsun, Tekirdağ, Çanakkale, bir daha Antalya, Adıyaman Kahta, bir defa daha Şanlıurfa, bir defa daha Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, bir defa daha Bursa, Eskişehir, bir defa daha İzmir.

Sarayın resmi internet sitesinden bulabildiklerim. İstanbul ve Ankara dışında 53 şehir!

Programlı olmayanlar hariç İstanbul'da biri Atatürk Havalimanı'ndaki büyük miting olmak üzere 12 ayrı mitingimsi programa katıldı. İstanbul'u ilçe ilçe dolaştı oy istedi.

Ankara'da ise yine programsız olanlar hariç sekiz ayrı miting ve mitingimsi etkinlik yaptı.

Yetmedi, oğlu yaşındaki belediye başkan adayının performasını yeterli bulmadığı, beğenmediği için ne kadar bakanı varsa koltuk çıksınlar diye İstanbul'a gönderdi.

70 yaşındaki dünya liderimiz 75 miting yaptı!

İster kaybetme korkusu, ister rövanş, ister her şeye sahip olma hırsı, ne dersen de... Ekonomi ..ka batmışken, millet açız diye inlerken, borç gırtlağı geçmişken işi gücü bırakıp 'miting' liderliği yaptı!

Mevzu seçim olunca aklıma okuduğum ve İsmet İnönü ile Süleyman Demirel arasında geçen 'liderlik' diyaloğu geldi...

Seçimleri kazanıp başbakan olan Süleyman Demirel, Meclis'te İsmet İnönü ile karşılaşır.

İnönü hal hatırdan sonra dan diye sorar:

- Meclis'in kaç merdiveni var Süleyman bilir misin

Demirel:

- Bilmiyorum!

Hiç beklemediği anda gelen soruyu yanıtsız bırakmak zorunda kalan Demirel bozulur. Birkaç gün sonra Meclis'te yeniden karşılaşınca Demirel İnönü'nün kulağına eğilip şunu der:

- Efendim Meclis'in 220 merdiveni var.

İnönü gayet sakin, yeni bir soru sorar:

- Kime saydırdın

Demirel:

- Bizzat ben saydım efendim.