Birileri yemiyor birileri bakmıyor kıyamet de kopmuyor(!)

Sahtenin her türlüsünde patlama yaşanıyor. Sahte altın, sahte zeytinyağı, sahte ilaç, sahte dana eti... Dünya Sağlık Örgütü mesela Türkiye'yi uyardı: Sahte karaciğer ilacına dikkat!

Sahte yedek parça, sahte kozmetik, sahte deterjan var. Sahte rakıdan insanlar patır patır ölüyor, sağ kalanlar kör oluyor. Peynirden baklavaya, saç boyasından sahte alarm sistemine, sahte çek, sahte para yaptık. Sahte parayı yakalayan para tanıma cihazının bile sahtesi yapıldı.

Gazetenin, gazetecinin, haberin sahtesi var! Enflasyon uzaya giderken enflasyon düşüyor, ekonomi şinanayken ekonomi şahane, saman ithal eder durumdayken kendi kendine yeten en güçlü ülkeyiz, ne olacak şu zavallı Almanya'nın hali haberleri yapıldı.

Sahtekarların hiç utanması, sıkılması yok.

Ankara Ticaret Odası bir ara Çakma Ekonomi Raporu yayınlıyordu. Son raporda Türkiye sahte ürün pazarı sıralamasında dünya ikincisiydi.

Şaşırtıcı ama gerçek, iflas edip battığı halde batmamış gibi yapan çok sayıda şirketimiz var. IMF 2023 Zombi Şirket Raporu'nda Türkiye açık ara dünya birincisi batmamış gibi yapan şirketlerde!

Gerçeğin tıpkısını sahte olarak yapıyor, kelime cambazlığı ile piyasaya sürüyorduk. Misal, Pierre Cardin sahtekarlık hünerimizle yeni bir şube açıp Pierr Mardin oluyordu.

Mısır ununun da sahtesi var, hijyen pedin de, çocuk bezinin de, viagranın da. Ama bizi kesmedi tabi, çakma enflasyon icat ettiler!

Millet zaten iliklerinde hissediyorken ENAG 2022 enflasyonunu açıkladı, yüzde 161... Anında yüzde 73.50'lik TÜİK enflasyonu sürüldü piyasaya!

En son sahtekarlık olayını Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek anlattı, 'Haziran ayından itibaren pos cihazı kullanan tüm işletmeler yeni nesil pos kullanımına geçecek' dedi.

Peki milyonlarca pos cihazı durduk yere neden değişecek

Küçük büyük memleketin her türlü işletmesinde hızla yayılan vergiden yırtma yöntemi, sahte KDV yüzünden!

Şimşek iyi anlaşılsın diye örnekle anlattı... Herhangi bir şehrin, çok işlek bir restoranı gün boyu ekmek gibi, su gibi KDV'si yüzde 1'den fiş kesmiş! Değişecek pos cihazları işte bize bu durumları haber verecek.

Covid-19 gibi sahtekarlık salgını vardı da ona mı yakalanmıştık yoksa

Uzmanlar hastalık ne olursa olsun artık altında yatan nedeni araştırıyor öncelikle. Dünya birincisi olduğumuz, her işin sahtesini, çakmasını yapma hastalığımızın altında; huylarımızı değiştiren ahlaki değerlerimizi kanser eden ekonomik kriz mi yatıyor

Ekonomist Prof. Dr. Korkut Borotav hastalığın tanısını çoktan koyan, yıllardır haykıran uzmanlardan biri... Ona göre