Bi cisim yaklaşıyor...

Baştan söyleyeyim... Masada Memleket Partisi de olmalıydı. Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce bu seçimi memleketin gitmekte olduğu yeri görerek okumalıydı. İnce deneyimli bir politikacıydı, olmayacak duaya amin dememeliydi. Ortak akıl sayesinde olanlara ve olacaklara çanak tutulmamış olurdu. Hadi girdin bir yola aday oldun. Yalanlara, iftiracı şerefsizlere neden boyun eğip seni destekleyenleri yarı yolda bıraktın demezler mi adama



Dün, Erdoğan bir twitt attı. Dikkat çeken kısmı şöyle... "Biz kendi adımıza kimseyle kavga etmeyiz, milletimiz söz konusu olduğunda da kimseyi tanımayız. Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıkarız."


Seçime saatler kalmışken nereden çıktı bu 15 Temmuz gecesi hatırlatması demeden önce makarayı az geriye saralım!


9 Mayıs... Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Twitter hesabına şunu yazdı: "İftiralarınız, kumpaslarınız vız gelir tırıs gider."


10 Mayıs... İnce bu defa, "45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz Savcıları neredesiniz" diye sordu.


11 Mayıs... Muharrem İnce partisinin genel merkezi önünde açıklama yaptı: "Atılan iftiralara, 'saraydan para aldı, görevini yapıyor çekilmez' diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan, montajlardan, sahte dekontlardan korktuğum yok. 45 gündür direniyorum. Seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Adaylıktan çekiliyorum!"


O daha cümlesini bitirmeden günlerdir çıt çıkmayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddialarla ilgili 'şantaj, tehdit ve belgede sahtecilik' suçlarından kendiliğinden soruşturma başlattı!


Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Sayın İnce'yi Türkiye'nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin. Şantajcıları, montajcıları, bu pislikleri siyasetin içinden birlikte temizleyelim" dedi.


Yetmedi Rusça tweet attı Kılıçdaroğlu! "Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız" dedi.


İktidar kanadından ilk tepki Erdoğan'ın miting anonsçusundan geldi! Pursak'lar mitinginde, "Yedili masayı FETÖ öyle bir kuşatmış ki. İnce'yi adaylıktan çektirdiler. İnce'ye gönül verenler yeriniz şantajcıların, montajcıların yanı değil Erdoğan'ın yanıdır" dedi.


Erdoğan ise, "Niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Bay bay Kemal neyle geldi Kasetle geldi. Şimdi de cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı O da yarın(bugün), bilemediniz cumartesi günü ortaya çıkar" dedi.


Muhalif kanat üzülerek sevindi, iktidar kanadı çok üzüldü! Yandaş medya manşetlerinde CHP'yi suçlayıp İnce'yi savundu, İnce'ye 'istenmeyen adam' muamelesi çeken muhalif mahallede ise 'oyları kime gidecek' hesabı yapılıyor...


CHP'nin önemli ismi Mustafa Balbay İnce'nin açıklamasını retweetledi yorumsuz olarak. BBC'ye konuşan CHP Grup başkanvekili Engin Özkoç ise, "Biz Muharrem İnce'nin kararını geri çekilme olarak görmüyoruz. Adayımız Kılıçdaroğlu'na, parlamenter sisteme destek olarak görüyor, değerli buluyoruz" dedi.