Hayır size de operasyon çekmiyorlar

0.64.

Yeşil Sol Parti yani bugünkü DEM Parti'nin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Afyon'dan aldığı oy oranı.

Türkiye'de yüzde 8,1 oy alan DEM Parti'nin en düşük oy aldığı 10 kentten biri Afyon.

Yozgat da bile daha fazla oy almışlar.

Peki, o halde neden CHP'nin Afyon adayı, milletvekili ve grupbaşkanvekili Burcu Köksal "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" dedi

Neredeyse Afyon'da belediyenin kapısından girebilecek DEM Partili bile yokken

İşte bu soruya, kendilerini fena halde seçimlere kaptırmış pek çok tecrübeli gazeteci, PHD'li siyaset bilimci, anketçi şu cevabı yapıştırıverdi:

"İmamoğlu'na operasyon çekiliyor."

Yıllarca iktidarın faiz lobisi, yurtdışından çekilen operasyonlar, Otpor, Soros komplo teorileriyle dalga geçmiş, bunlara inananları cahillikle, fazla Ahaber izlemekle açıklamışların birden "operasyon çekiyorlar" diskuruna nasıl saplandığına birazdan geleceğiz.

Önce gelin neye dayanarak "operasyon çekiyorlar" dediklerine biraz daha yakından bakalım.

Çünkü konu biraz da Afyon diye bir yer olduğunu kabul etmeyen İstanbul kibri ile ilgili.

Operasyon diyenler özetle şunları iddia ediyor; "Burcu Köksal, hararetli bir Kılıçdaroğlu destekçisiydi, Afyon'da zaten kazanma şansı yok, sadece İmamoğlu'na giden Kürt oyları engellemek için bu sözleri söyledi."

Tabii insanın aklına ilk gelen şu oluyor;

Şayet Kılıçdaroğlu ve ekibi böyle herkesin rolünü şahane oynadığı, "false flag" operasyonları planlayan bir stratejik akla sahip olsaydı; daha 10 ay önce basit kurgu videolarla meydanlarda PKK'lı ilan edilir, daha beş ay önce de elindeki partiyi Zoom toplantılarında örgütlenen parti içi muhaliflerine kaptırır mıydı

Peki, gerçekten de Afyon'da CHP adayı Burcu Köksal'ın hiçbir şansı yok, Afyon'da siyaset namına hiçbir tartışma yok, herkes işi gücü bırakmış İstanbul seçimiyle ilgileniyor ve Köksal tamamen fake bir çıkışla İmamoğlu'nun Kürtlerden oy almaması için mi bu sözleri söyledi

İddianın ilk bölümünden başlayalım.

Afyon'da 2019 yerel seçimlerini AK Parti adayı, İYİ Parti adayının sadece 4.150 oy ilerisinde tamamlayarak belediyeyi kazandı.

Seçimlere CHP, İYİ Parti'yi destekleyerek girmemişti.

Cumhur İttifakı ise yoktu. Ayrı giren MHP de 16,2 oy almıştı.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise AK Parti yüzde 44, CHP 19, MHP 16, İYİ Parti 12 aldı.

2024 yerel seçimlerinde AK Parti mevcut belediye başkanını aday göstermedi. Başka bir adayla seçime giriyor. MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah ve Zafer Partisi de güçlü adaylarla yarıştalar.

Şehirdeki tek kadın aday ise CHP adayı, milletvekili Burcu Köksal.

Her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde sağcı, muhafazakar ve milliyetçi olmuş Afyon'da bu yerel seçimlerde kopkoyu bir milliyetçilik yarışı var.

Favori AK Parti ama sağ oylar bölündüğü, Burcu Köksal da ilde tabanı olan bir siyasetçi olduğu için aradan sıyrılma ihtimali var.

Yerel anketlere göre Burcu Köksal, Afyon'da iddiasız bir aday değil.

Zaten sadece birkaç Afyon yerel gazetesini okuyuncu AK Parti ve MHP'li siyasetçilerin işi gücü bırakıp CHP ve Burcu Köksal'la kavga ettiği görülüyor.

Peki kavganın ana teması ne

Çok saçma ama Afyon'da 0,64 alan DEM Parti.

Tabii ki esas mesele CHP'nin DEM Parti ile ittifakı.

Afyon'da DEM Parti hatta Kürt yok ama İstanbul'daki ittifak milliyetçi Afyon'da bütün yerel seçim tartışmasını belirlemiş durumda.

Mesela daha bundan 15 gün önce AK Parti Afyon milletvekili Ali Özkaya şöyle demiş:

"Bir hanımefendi Afyon'da milliyetçi kesiliyor. Grup başkanvekili olduğu partiden değil de sanki farklı bir partiden adaymış gibi havası var. Milletimiz ona da sandıkta güzel bir cevap verecek. Ankara'da DEM'lenip, Afyonkarahisar'da milliyetçilik yapmakla olmuyor bu işler."

AK Parti'nin belediye başkan adayı Hüseyin Uluçay ise yine 15 gün önce AK Parti'nin mitinginde şöyle demiş:

"Afyonkarahisar insanı Arif'dir, irfan sahibidir! Kimi nereye koyacağını da, sandıkta nasıl cevap vereceğini çok iyi bilir. Onların, yarın o teröristin partisinin İl Başkanlığını da bu şehirde açmaya kalkacağını da bilir, Kandil'e selam çakacağını da... Ancak Afyonkarahisar halkının kantarı belindedir, bu ihanete asla sessiz kalmaz, kalamaz"

Neredeyse bütün yerel seçim tartışması DEM'li cümleler ve CHP'ye suçlamalarla geçiyor.

Yani CHP'li Burcu Köksal, durup dururken Özgür Özel'in katıldığı mitingde o çıkışı yapmadı.

O sözlerle bu iddialara, suçlamalara üst perdeden bir cevap vermiş oldu.

Bu cevabı duyan meydandaki CHP'liler de onu hararetle alkışladılar.

Konuşma yapılırken otobüsün içinde olan Özgür Özel de üç dakika sonra kürsüye çıkıp Burcu Köksal'I Atatürk'ün kızı diye övdü, elini havaya kaldırdı.

"Sürç-I lisan" açıklamasını ise saatler sonra Uşak'ta yaptı.

Demek bu çıkış onun da ilk başta kulağını tırmalamamıştı.

Zaten bu çıkış, Afyon'daki yerel gazetelere bakılırsa Afyon'da bayağı da beğenilmiş görünüyor.

Peki, daha sonra Özgür Özel'in sürç-i lisan açıklaması, İmamoğlu'nun kapıyı göstermesi Afyon'da nasıl yankılandı

Bir kaç örnek okuyalım:

AK Parti Afyon İl Başkanı:

"Evet değerli hemşerilerim bugün geldiğimiz noktada CHP'nin Afyonkarahisar'da dem Parti ile yüzleşmesi olmuştur. Daha düne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi nde HDP'lilerle ve LGBT'lilerle kolkola gezen malum zat bugün Afyonkarahisar'da milliyetçilik yapmaya çalışırken eline yüzüne bulaştırdı. Maske düştü kel göründü! Bugün bizim sahada karşılaştığımız vatandaşlarımızın bize verdiği mesaj CHP çatısında altında olmaktan utanç duyuyorum mesajı oldu. Değerli hemşerilerim gerçekler acıdır ama dününüzü de unutamazsınız. Dün HDP ile kolkola idiniz LGBT ile kolkola idiniz. Peki kimdir bu LGBT; LGBT denilen çatı erkek erkeğe evliliği kadın kadını evliliği meşru gören bir çatıdır kısaca Türk aile yapısının katilidir. Evet bu katille Afyonkarahisar'ın malum belediye başkan adayı hanımefendi kolkola geziyor ve daha birkaç ay önce onlarla birlikte Türkiye'ye onların meşrulaşması için mesaj veriyor. HDP'yi anlatmaya gerek var mı değerli hemşerilerim, Kandil'in siyasi uzantısı, terör örgütünün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki adeta temsilcisi konumundaki bu siyasi parti bu hanımefendi ile daha dün kolkola geziyordu. HDP'liler için çıkarılan fezlekeleri meclis kürsüsünde yırtıp atan bu hanımefendi değil midir Afyonkarahisar'da milliyetçilik yapmaya çalışan bu hanımefendi değil midir"