Sıklet farkı

Fenerbahçe ile Hatayspor arasında öyle bir kalite ve sıklet farkı var ki sarı-lacivertliler adeta ikinci viteste oynadığı bir ilk yarıyla maçı kopardı. Ev sahibi ekibin bu kadro ve anlayışla Süper Lig'de kalması çok büyük bir başarı olur.

Ferdi'nin maçın hemen başında Szymanski'ye verdiği müthiş pası Polonyalının cömertçe harcaması makul karşılanabilir ama 16. dakikada Cengiz'in topuk pasını takip etmemesi ve topun korner direğine çarpıp oyunda kalması alışık olmadığımız bir durum. Ne oldu bu Szymanski'ye Sezona Kevin De Bruyne gibi başlamıştı Yassine Benzia gibi devam ediyor. Nerede o her topa basan, rakibi ısıran, top ayağına geldi mi gol atan adam Karşı karşıya pozisyonları bile bitiremez durumda.

37 yaşındaki Dzeko, kaptanlık bandının hakkını mücadelesiyle veriyor, yetmiyor bir de Osayi'ye soldan yaptığı asistle takımını rahatlatıyor. Yine soldan Tadic'in adrese teslim ortasında Cengiz alıştığımız sol kroşesini indirip maçı bitiriyor. Çağlar-Becao çok zorlanmasa da ilerleyen haftalar için biraz ağır kalırlar izlenimi verdi. Dünkü orta saha kurgusu da sadece Hatay'a yeter. Bunlar da gözden kaçmasın.